Dag 2 Saint – Astier – Mussidan

20 april 2017, 27 (!) Km, strak blauwe lucht 22 graden

Op naar Mussidan, voor 27 km lang. Een grote uitdaging voor de 2e dag, voor mij en ook de andere wandelaars. Na een heel goed verzorgd ontbijt bij Emmanuelle van Chambre D’Hotes Les Rives de Isle gaan we uitgerust op pad.

Het is overweldigend mooi vandaag. Langs Chateau Puyferrat, voortdurend klimmen. Langs de randen van weilanden, bospaadjes, kleine weggetjes. En dan dit fantastische wandelweer. Mijn Camino hart jubelt.

Ook vandaag komen we niet door dorpjes en we hebben onze pauzes aan de kant van de weg. Sikke  loopt meestal voorop en zoekt na ongeveer 2 uur lopen de pauzeplekjes uit. In de stralende zon, want vooral in de ochtend is het fris.

De lijnen van pas gemaaid gras geven een extra dimensie aan het landschap.

Heel pittig vandaag door de voortdurende stijgingen en dalingen. Hier in de Dordogne gaan de weggetjes steeds over de heuvels en niet er langs. Het is prachtig. Op

5 km voor het einde komen we in een dorpje Saint Front de Pradoux. Er is een bar…,maar die leek dicht. De mevrouw kwam voor ons open doen en we durven daar al een etappebiertje…. De laatste loodjes vallen tegen. De route is vernieuwd en komt over vernieuwde bruggetjes. De sticker met de pijl is onze trouwe wegwijzer. Meestal bij elke kruising te vinden.

Om 17.30 uur komen we in de pelgrimsherberg. We worden verwacht en hebben de hele Refuge voor onszelf.

Na de douche en Pelgrimswas gaan we naar een restaurant waar we voor €13,50 een heerlijk menu hebben, met o.a. soep, bietensalade met paté, kalfsvlees met frietjes, kaasjes en eigen gemaakte toetjes. Smullen!!

Zonsondergang over de Isle….Het toetje van de dag. Wat een pareltje van een dag.

 

1 reactie op “Dag 2 Saint – Astier – Mussidan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.