Dag 1 Perigieux – Saint – Astier

19 april, 24,6 km, schitterend weer 18 graden

Na een ontbijt in de Refuge Saint-Jacques van Perigueux gaan we op pad. Het ontbijt wordt verzorgd door de vrijwilliger en je kunt hier een bedrag voor betalen. Donativo heet dat. Miriam gaat eerst een nieuwe telefoon regelen en gaat daarna alleen verder. Gisteren bestolen van haar telefoon. Dan ben je erg onthand! En ook verlies je vertrouwen, dat juist op de Camino kan groeien.

De route gaat eerst door Chancelade, waar we volgens het routeboekje van Miam Miam Dodo, boodschappen kunnen doen. Even vragen en terug lopen, zodat we de proviand weer binnen hebben. Hier in Frankrijk vind je niet veel winkels onderweg. Het is dan handig dat waar je wat kunt kopen, dat je dat weet. Na Chancelade komen we al snel in een bos. We horen alleen de vogels, geen verkeer. We hebben volgens ons een kolibrie gespot, een koekoek gehoord. Daar even voor stil gestaan.

Vorig jaar heb ik dit stukje ook gelopen en zo wist ik dat we wat hadden ingevuld in een Libre d’or. En ja…We vinden het weer. Met snoepjes erbij…

Bij een oude wasplaats vlakbij Terrassonie hebben we even pauze. Inmiddels is de temperatuur zo lekker dat ik mijn wandelrokje aantrek.

Wat een verrassing we vinden in Gravelle een café open. Inmiddels was het 13 uur en waren we toe aan onze lunch. Even de benen strekken. Een flinke etappe voor de eerste dag, dus is het belangrijk voldoende pauze te nemen.

De heuvels zitten erop vandaag en we vervolgen de weg langs het kanaal L’Isle. Een oase van fris voorjaarsgroen komt ons tegemoet.

Vlak voor Astier, wachten we even op elkaar. Als Toos en ik aankomen, kunnen we ook even rusten.

Na zo een lange dag hebben we een heel mooi plekje in Saint-Astier. Chambre D’hotes Les Rives de L’Isle met dit uitzicht over de rivier.

En wat dacht je van een biertje op een terras aan het water? Niet slecht voor ons pelgrims…

Er zijn hier niet veel plaatsen om te slapen en als er dan een paar zijn gesloten vanwege vakantie, worden de afstanden langer. Zo komen we morgen uit in Mussidan. Dat is maar liefst 28 km. Ook voor mij erg ver….We gaan kijken of het lukt.

9 reacties op “Dag 1 Perigieux – Saint – Astier

 1. Ik vind het leuk de wandelingen die jullie lopen te volgen ik wens jullie het beste toe en nog heel veel wandelen plezier samen groetjes jos

 2. Fijn dat jullie weer op weg zijn. Ik weet nog dat jullie dat verleden jaar ook hebben gelopen het is daar prachtig in die omgeving ik heb daar jaren geleden van een vakantie genoten.Wat een mooie plaatjes weer, bedankt.

 3. Leuk stel jullie samen. Als ok de foto’s zie begint het te kriebelen. Nog 4 weekjes !!
  Doe rustig aan, voetje voor voetje en geniet ervan.

 4. Beste Mieke en tochtgenoten,
  Vanuit Santiago wens ik jullie allemaal een voorspoedige Camino toe. Groetjes ook aan Sikke, aan wie ik zalige herinneringen heb, toen we samen de Camino Francès hebben gelopen.
  Jan

 5. Fijn dat jullie weer op pad zijn met heerlijk weer.
  Ik geniet elke dag van het mooie verslag en de mooie foto’s. Nog veel wandel plezier.

 6. Hé, die wasplaats, daar op dat muurtje hebben we koffie gemaakt en gedronken en die chambre d’hotes, daar hebben geslapen. De verf was nog nat in 2014.
  Het is alsof ik meeloop!

 7. Hoi Mieke en Sikke jullie zijn weer onderweg.mussidan mijn eind plaats vorig jaar. Nog op adressen van vorig jaar geslapen.weet je nog Mieke de gekke conducteur in mussidan. Vanaf nu ga ik zien wat ik allemaal mis…
  Helaas kan ik nog niet op pad heb vorig jaar toch een blessure opgelopen. Nog even trainen dan ga ik verder.goede reis samen met jullie nieuwe reisgenoten. Gelukkig sikke hen je nog een man in het gezelschapschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.