Dag 3 Mussidan – La Gratade

21 april 2017

In de algemene herberg van Mussidan is geen ontbijt.

 Wel is er een bakker open en zo gaan we vers brood halen. En…..Wat hebben ze bij de bakker….Pasta salade. Zo voorkomen we dat we 2,6 km naar een supermarkt moeten lopen. Pasta is heel goed voor de hongerige pelgrim. Jacobus zorgt voor ons.

We beginnen met weer een heel mooi deel door en langs de bossen. De heuvels zijn aanzienlijk minder dan gisteren. Even een relax dagje.

We ontmoeten een Fransman, wandelstok, Franse klak, lachende ogen. We maken een praatje en zien dan het velletje van een slang. Brrr, toch slangen. Deze was denk ik hooguit 10 cm.

Bij uitzichtspunt Bellevue gaan we even zitten om van het uitzicht te genieten. Golvende verten, een horizon en wat dan? Zo zitten we wat te mijmeren. Ontspannen, uitrusten van 2 zware dagen en genieten!

Daarna zouden we 2 uur doorlopen. We twijfelen in het bos over de route, goed gepijld tot nu toe, maar bij een splitsing met boswerkzaamheden….niets. Mijn Maps.Me biedt uitkomst. We gaan de goede kant op. Ik merk dat het me goed doet. Als ik denk dat ik fout ben word ik weleens onzeker…Ach…Het loopt weleens anders.

In Saint Gert is een voortreffelijk plekje in de zon. En als er een mooi plekje is, dan nemen we die.

En plotseling bij het bord van Gratade zien we een bord Accueil pelegrin. Dat moet bij Madame Villaud zijn.

Dit is een schitterend plekje, met wel hele kleine slaapruimte. Sikke inspecteert het. Het is een bed en we kunnen er met 5 terecht. Goed toch,?

In de keuken is een zwaluw nestje. Ook dat hoort erbij

Morgen gaan we naar Eynesse, net voorbij Saint Foy la Grande. Dat worden 27 km, ipv de geplande 23. Na zo een relax dagje gaat dat ons lukken.

1 reactie op “Dag 3 Mussidan – La Gratade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.