Dag 0 Via Lemovicensis Op weg naar Perigieux

dinsdag 18 april

“Ook een duizend mijl lange reis begint met een stap”. (van Lao Tse)

En die eerste stap gaan we morgen zetten. We zien er naar uit.

De route gaat van Perigieux naar St. Jean Pied de Port. 378 km lang. Voor Sikke is het het allerlaatste stuk. Sikke heeft alle etappes door Frankrijk afgelegd en we gaan dit proberen af te ronden….Spannend.

Op 7 of 8 mei hopen we in St. Jean Pied de Port aan te komen. Nog een stuk door de Dordogne, Gironde en Landes naar de Pyreneeën.

In Den Bosch stappen Toos en ik op, in dezelfde trein naar Amsterdam. Enthousiaste dames spreken ons aan. Zo gaat dat als je met de rugzak op het  station staat. En…Dat werkt aanstekelijk. In een mum van tijd zijn we de enthousiaste reizigers.

Op het station van Amsterdam staan, Ivonne, Sikke en Miriam op ons te wachten. Perron 15b, waar onze trein naar Parijs vertrekt.

Van links naar rechts: Ivonne, Toos, Mieke, Sikke en Miriam. Nu Ben nog. Die stapt in Rotterdam op.

Overstappen van Paris Gare du Nord naar Gare Paris Austerlitz. Nou, daar zou je tegen op kunnen zien. Dat bleek kinderlijk eenvoudig. Gewoon lijn 5 naar Place D’ Italië.

Nietsvermoedend had ik gezegd, let op je spullen. Wat gebeurt er? Telefoon van Miriam gerold in de metro. BALEN! Gewoon uit haar buiktasje terwijl 2 personen, tegen haar aan duwden. Direct daarna uitgestapt, vogel gevlogen. Morgen gaat Miriam naar Mussidan, aangifte doen en een nieuwe telefoon regelen. Die begint met pech en een geknakt vertrouwen. Daarna gaat ze alleen de weg naar St. Jean bewandelen.

Op naar Limoges en dan overstappen naar Perigeux. Even de herberg gebeld en gezegd dat we rond 22.00 uur aankomen. Ze verwachten ons. Dat is fijn?.

De eerste stempel van deze wandeling is binnen.

3 reacties op “Dag 0 Via Lemovicensis Op weg naar Perigieux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.