Dag 3 Vijlen – Holset

29 maart 2017, droog weer, 16 graden

20 km

Hemelsbreed is het maar 3,2 km van Vijlen naar Holset……

Maar wij doen er 20 km over en wat voor een km’s. Het prachtige Heuvelland bij de Vijlenerberg en de Vaalserberg berg. Natuurlijk niet voordat we een goed ontbijt achter de rug hadden. Dat smaakt! En als wandelaar nemen we ook een goed gevuld lunchpakketje mee. Bedankt Yvonne van Agenkirk.

Door de bossen gaan we naar het Hijgend Hert. Goed opletten nu, want ook op deze etappe hebben we vorig jaar “nieuwe wegen” gevonden.

In het begin hadden we de 3e afslag genomen en het bleek de 2e te zijn. Even terug, omdat we zeker wilden weten dat we goed gingen. Zo kwamen we bij het Hijgend Hert aan.

Hoe bestel je een Hijgend Hert?

Dat wilde Gert-Jan wel voordoen..

Vanaf hier was de beschrijving, ga bij een t splitsing rechtsaf. Die kwam maar niet. Zo kwamen we op de hoogte van Lemiers uit……Niet de goede kant. De bedoeling was ten zuiden van de Vijlenerberg uit te komen.Dankzij Maps.me, heb ik gevonden welke kant we uit moesten….Terug dus. Hier is het ook mooi. De “nieuwe wegen” zijn nooit fout.


Zonder moeite vinden we nu het monument van de Russische soldaten. Gelukkig!

Plotseling zien we een buizerd vlakbij. Ik had hem al gehoord…Pieuw, Pieuw..En dan landt hij vlak voor je. Iedereen stil. Wat een mooi moment.

Zo gaan we onder voortdurende stijging en daling naar de Boudewijnstoren en het 3 landenpunt.

Het is vandaag bewolkt weer, maar met 16 graden nog steeds een prima wandeltemperatuur. Wel te koud om buiten te pauzeren. Dus eten we onze lunch uit de hand. Later bij het restaurant van het 3 landenpunt.

Vandaag probeert José de wandelstokken uit. Hier heeft ze veel gemak van en heeft zo minder last van haar knie. Zowel Gert-Jan als Anneke, dragen de rugzak met volle bepakking. En dan is dag 3 zwaar!! Beiden houden het goed vol. Chapeau?. Heel belangrijk is dan dat alle riempjes precies gelijk zijn aangetrokken. Dat scheelt enorm.

Er zitten een paar stevige klimstukken tussen. Zelfs steiler dan we op Camino hebben gezien. Boven wachten we altijd op elkaar. We zijn samen alweer een hechte groep. Het voelt als vanouds.

Echt goed gelopen vandaag. Om 9.30 uur vertrokken, 2 x pauze en om 16 uur bij de herberg van Oud Holset. 5 loopuren voor 20 km in de heuvels is een goed tempo. Ik ben trots op de wandelaars. Op wat spierpijn na, geen klachten. Wel moe hoor aan het eind van de dag. Dat hoort erbij!

Het etappe drankje is weer verdiend.

2 reacties op “Dag 3 Vijlen – Holset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.