Dag 2 Epen – Vijlen

28 maart 2018

20 graden, zeer zonnig; 20 km

We kunnen bijna niet geloven dat we zo in eind maart hier lopen. Het voelt als zomer. Na een uitgebreid ontbijtbuffet in de Smidse in Epen gaan we om 9.15 uur de deur uit. Eerst direct omhoog door de holle weg. Gert-Jan had Anneke nog even geholpen met haar stokken.

Marijke zegt het goed…Kleine stapjes als je omhoog gaat. Hier in het uiterste zuiden van Limburg kun je goed oefenen.

Weldra zien we uit op Epen. Elke stap een ander uitzicht.

Langs de Geul op weg naar Mechelen. Het is gelukkig droog nu en er zijn weinig “Mieke paadjes”. Dat hebben we andere jaren wel anders meegemaakt. Heel veel maretakken hier. Die grote bollen in de bomen.

In Mechelen is dit een vast plaatje. In de fotolijst van een hotel.We hebben er veel lol om….

Tja..En als er dan een terrasje geopend is…Wat doen we dan? Ja, natuurlijk die kiezen we. Hier bij Hoeve de Pleij in Overgeul.

Ook vandaag komen we langs Gulpen. Nu door het dunne bos. Daar waar we vorig jaar de route niet konden vinden, lukte te het nu goed. Na het dunne bos naar rechts de bosrand blijven volgen. Ook had ik de route in de kaart van de VVV ingetekend. Zo lukt het.

Boven op een berg hebben we lunchpauze. Een bankje onder het Maria beeld met uitzicht over Wittem.

Van Wittem af gaan we richting Eijs en komen door een tunnel.Een meter of 10, er is een stoepje en aan de andere kant stromend water. Een mooi effect.

Het blijft stijgen en dalen vandaag, vooral richting Wahlwiller. Wat genieten we! Maar ook gaan we het aan het einde van de dag voelen; we zijn deze stijgingen en dalingen niet gewend.

Bij de eenzame boom de 2e rechtsaf..Maar eerst even uitrusten ?


We wisselen steeds af met wie we lopen. Fijne gesprekken en wat een goede wandelaars. Allemaal goed voorbereid en een aantal aan het trainen voor Santiago. Eventuele twijfel slaat om naar…Ik kan het. Ik ben trots op ze!

Vandaag heb ik de leeuwerik gezien en gehoord, de groene specht horen lachen, een specht op een boom horen tikken, een kievit in buitelende vlucht, een heerlijke voorjaarsdag. En ook ontluikende blaadjes aan de bomen.

Om 17.30 uur komen we in Vijlen aan. Het etappedrankje is weer verdiend.

1 reactie op “Dag 2 Epen – Vijlen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.