Dag 4 Holset- Epen

30 maart 2017, 22 graden zonnig, 18 km

Direct bij het opstaan wisten we het….Het wordt weer een mooie dag.

En glimlachen doe je vanzelf bij de herberg van Holset. Vriendelijk, geduldig personeel en een voortreffelijk ontbijt. We kunnen weer op pad.

We starten met een oversteek over de berg met het Holsetterbosch en Malensbosch.

We voelen ons verbonden met de reusachtige bomen. Je voelt je in zo een bos heel klein.


We lezen de aanwijzingen goed. Hou links aan langs de bosrand. Nu snappen we waarom we het vorig jaar niet konden vinden. Direct komen we bij het monument van de Russische soldaat uit.

De vormen van de bomen vertellen hele verhalen, als je goed kijkt. Deze raakte mij

We volgen een lange afstands wandelpad over de golfbaan en genieten bij het restaurant van een verdiend kopje koffie. Hier worden we gastvrij ontvangen..

Via Sippenaeken gaan we over een camping naar Cottessen.

De stijgingen zijn nog niet afgelopen. Van 140 meter stijgen we weer naar 240 meter. Zo lopen we naar het Vijlenerbosch. De Maretakken en de krentenboompjes staan in bloei. Het is prachtig!

Bij zonovergoten restaurant Buitenlust hebben we middagpauze. Wat een weer. Het lijkt wel zomer. Ieder geniet ervan.

Langs Camerig en de Geul gaan we terug naar Epen.

Daar in de verte ligt De Smidse op ons te wachten.

Wat een heerlijke dagen! Fijn dat jullie er waren. Ik heb genoten van jullie spontane, hartverwarmende gezelschap.

Het etappedrankje dubbel en dwars verdiend. Ieder uitstekend gewandeld! Alvast Buen camino voor hen die binnenkort op pad gaan en voor de andere wandelaars van harte welkom bij een volgende Camino of wandeling.

Tot ziens.

2 reacties op “Dag 4 Holset- Epen

  1. Wat hebben jullie toch weer fijne dagen gehad en het weer was ook prachtig.En weer mooie verslagen gemaakt. En prachtige foto”s ik heb mee genoten. Tot de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.