Dag 36 camino francais Portomarin – Palas de Rei

24 oktober 2016, 25 (!) Km, zonnig 20 graden

Wat boffen  we met het weer. Nu weer volop zon, terwijl het in de rest van Spanje regent…..Om 8.30 uur is het net niet meer helemaal donker als we in Portomarin naar het stuwmeer Embalse de Belesar afdalen.Er hangt een mist in het dal. We kijken de ogen uit…


Aan de overkant van het water begint gelijk de stijging, door het nog donkere bos deze keer.Er zijn veel pelgrims onderweg. Ook een groep met franse kinderen, die nu vakantie hebben. De jongste is pas 7 jaar. Super toch? Wat een ervaring voor kinderen!


De stijging is 400 meter. Het gaat erg geleidelijk.

Als we terugkijken zien we de mist in het dal hangen. Een deken van mist , noem ik dat.


Na 8 km hebben we de eerste pauze in Gonzar. Erg leuk, want dit is een halteplek voor alle pelgrims die onderweg zijn. We ontmoeten daar de pelgrims die dezelfde etappes lopen en die beginnen we te kennen. Daarna stijgen we verder en gaan door een erg mooi natuurgebied. Castromaior. Ik ben zo trots op Toos, Tiny en Elly die met schijnbaar gemak ook deze heuvel beklimmen.


Ook nu wandelen we 9 km door in 2 uur. Vandaag hebben we een iets hoger tempo. In Eierexe hebben we onze lunchpauze. Het is prachtig weer en we genieten van de zon. Vantevoren had ik aangekondigd zin in een bord frites te hebben…..nou dit hebben ze. Mmmm…Ook Pianne loopt vandaag een stuk met ons mee.


Dan nog 7,5 km te gaan, waarbij altijd de laatste km het zwaarst zijn. Over een boerenweg, waar de koeien soms lopen en later door een bos.


We overnachten in herberg Castro. Heel mooi en modern. Allemaal aparte kamers voor 4,6 of 8 personen. Ook het bijbehorende restaurant biedt uitstekende pelgrimsmenu’s. Het hele restaurant vol met de pelgrims die we onderweg zien. Net of je elkaar al heel lang kent…..

1 reactie op “Dag 36 camino francais Portomarin – Palas de Rei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.