Dag 35 camino francais Sarria – Portomarin

23 oktober, 22,4 km, half bewolkt en buien

Nu nog maar 100 km…..dat voelt goed. Samen voelen we dat het gaat lukken….Al 700 km gedaan en als je dan de 100 km grens passeert, voelen we ons heel blij….


De straten van Sarria zijn nog verlicht als we vanuit Sarria omhoog klimmen.

Vanaf Sarria is er alweer een stijging van 300 meter. Ja, het is Galicie en daar heb je voortdurend heuvels. Wat is het weer mooi!


Bospaden in holle wegen en glooiende vergezichten.Vandaag hebben we voor het eerst te maken met regen. Het blijft bij buien, waarbij de meeste regen naast ons valt. Wij doen wel steeds de regenkleding aan, maar het viel alles mee!Die paar druppels. Na Mercadoiro komt een forse daling naar Portomarin. We kiezen voor een zwaar pad, omdat het korter is. Eigenlijk was het echt te zwaar….


Ook dat kunnen we inmiddels. Dan zien we het grote stuwmeer bij Portomarin. Heel weinig water, zodat we de oude stad kunnen zien. En ook de oude brug, die niet onder water staat. Indrukwekkend!


We passeren de brug en klimmen dan naar het stadje. Pff….en dat op het einde van een zware dag.

We slapen in herberg Ultreia. Hier hebben we een 2 en 3 persoonskamer. Nou…die 3 persoonskamer is wel heel klein. Pal naast elkaar. Geen ruimte ertussen. Dan maar even creatief verbouwen. Dat valt tegen! Zo zie je maar , je weet het nooit. Soms hebben we in een herberg meer ruimte.

3 reacties op “Dag 35 camino francais Sarria – Portomarin

 1. zo dat is wel afzien ,maar jullie zijn al zo door de wol geverfd dat gaat jullie lukken succes,
  en wat lopen jullie mooie paden op de foto`s te zien.

 2. Beste Toos,

  Lees, kijk en hoor(van Martijn) dat alles goed gaat met jullie. Ben onder de indruk van wat jullie allemaal meemaken en zelfs tegenslagen met een glimlach verwerken. Bravo!! In Middelrode is het even rustig wegens de herfstvakantie, ben zelfs door Luc tot oppas gepromoveerd. Komt in orde.
  Wens jullie nog veel plezier en sterkte voor de laatste etappes en straks alle voldoening bij jullie aankomst in Santiago. Een felicitatie waard.

  Succes en liefs van

  Antje en Roeland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.