Dag 37 camino francais Palas de Rei – Ribadiso

25 oktober 2016, 26 (!) Km, half bewolkt, 22 graden

Iedere dag is het een opgave om opnieuw weer 20-25 km te lopen…..Een enkele keer heb ik echt een slechte nachtrust en ook dat hoort erbij. Dan komt de mentale weerbaarheid om de hoek kijken. En ik moet zeggen, ik vind het zo fijn….niemand begint de dag met mopperen. Nu nog 2 dagen lopen.

Blij dat we alweer een bed hadden! Zo gaan we weer op pad. En de weg wordt gewezen.


Hier in Galicie zie je veel Horreo’s. Dit zijn opslagplaatsen voor granen en b.v. mais. Ze staan op poten, zodat het ongedierte er niet bij kan.

Net voor Melide zien we plotseling kleurenpracht! Dat is genieten eind oktober….bloeiende hei en een soort brem.En bij Furelos gaan we over een oude brug. Deze keer word ik op de foto gezet door 2 Ieren, vader en zoon, die we dagelijks tegenkomen.


Het is een lange etappe vandaag en we hebben 3 keer pauze. In het boekje lijkt het een vlakke etappe. Nou dat is het niet hoor. Ook vandaag voelt het als hard werken.

Het heeft de laatste tijd niet veel geregend, maar de stenen bruggen liggen klaar voor veel water.


Vooral de laatste km wegen zwaar….zoals altijd. Maar het stuk van Boente naar Ribadiso heeft nog 4 stevige klimmetjes. Even doorzetten nu. Dan komen we bij de brug voor Ribadiso. We zijn blij dat we er zijn.


We overnachten in albergue Los Caminantes. Een prima plek, vlak voor Arzua. Na 26 km is het voor ons genoeg….

Nog 42 km en 2 dagen……

3 reacties op “Dag 37 camino francais Palas de Rei – Ribadiso

  1. Inderdaad, kanjers is het juiste woord. Wij zijn trots op jou, Toos, en natuurlijk op jullie allemaal. Wat een prestatie. Het lijkt de Tour de France wel, qua afzien. Nog twee dagen volhouden, dat lijkt ons een appeltje-eitje. Dikke kus voor Toos!

    Leny & Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.