Dag 19 Boadilla – Carrion de los Condes

7 oktober 2016, 27 (!) Km, vlak terrein zonnig 25 graden

Op de meseta kom je een stuk van jezelf tegen. Maar ook ontmoetingen, diepgaande gesprekken, daar is zomaar ruimte voor…

Zonsopkomst bij Boadilla

Of hoe Paulien het verwoordde….

De Camino lopen is een groot cadeau aan jezelf geven……een aantal weken weg van alles wat je afleid van jezelf. Weken van stilte, prachtige natuur en leven met al je bezittingen in een kleine rugzak. De vluchtige of spontane intense ontmoeting met de ander, het delen, het geven en ontvangen…..en uiteindelijk de ontmoeting met jezelf, het verdriet en het intense geluk voelen. De acceptatie van alles wat je bent en niet bent, jezelf vrijlaten……

Als de Camino op jouw pad komt, sta dan stil om te voelen of het jouw tijd is om het Camino pad te gaan volgen……

Paulien

Zo kwam vanochtend Johanna weer op ons pad. We hebben haar in Orrison ontmoet. En ja…ik weet het….op de camino ontmoet je mensen die iets voor je kunnen betekenen. Wat een mooie ontmoeting!


Op weg naar Fromista lopen we langs een kanaal “Canal de Castilla”  . De zon is net op en we lopen alsof we in een sprookje lopen. Een gouden kleur verspreid zich over het landschap.

Na Fromista lopen we heel veel langs de grote weg. Vooral rechtdoor. We kiezen nog voor een alternatief, 2 km langer, maar dat geeft meer afwisseling en gaat langs een watertje. Hier op de achtergrond Poblacion de Campos.


Onderweg komen we een grote schaapskudde tegen. De schapen staan keurig bij elkaar, gedreven door de herder en zijn honden.

Bij Vilalcazar is een oude Romaanse kerk te zien


Met daarbij pelgrim in brons. Voor alle camino gangers een bekend punt. Iedereen heeft er wel een foto mee.


Dan gaan de km tellen! 27 is heel veel voor ons, ook al is het alleen maar plat. We kunnen het…. en lopen in stilte de laatste 6 km, langs de grote weg. Volgens dit bord nu nog 463 km naar Santiago. Mijn boekje geeft 413 km….


Vanavond slapen we in de door zustertjes gerunde herberg: Espiritu Santo. Een warme ontvangst. We slapen in gewone bedden die in ruime kamers staan. Ik slaap maar met 13 op een kamer. Wat is dat heerlijk!!!

1 reactie op “Dag 19 Boadilla – Carrion de los Condes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.