Dag 20 Camino francais Carrion de los Condes – Terradillos

8 oktober 2016, 28 km, zonnig 7-27 graden

We maken wat mee! Gisteren gingen we naar een speciale pelgrimsmis. Met wel 40 pelgrims uit allerlei landen werden we naar voren geroepen. Nonnetjes en de priester waren er. Een nonnetje, jong, ik schat 30, was prachtig aan het zingen en begeleide zichzelf op de siter. Kippenvel! En dan de zegening. Een kruisje op het voorhoofd en dan pakte ze je hoofd tussen haar handen en keek je diep aan. Nou…..dat raakte ons allen. We kregen ook een ster mee om ook thuis een licht door te geven. Het was in deze kerk, Santa Maria. Deze ervaring dragen we mee in ons hart op de camino.


We vertrekken voor een 17 km lange tocht door de velden. Geen drinkwater, geen bars, geen huizen. Dat is de Meseta ervaren. Kun je het opbengen of verveel je je? Daarom is de Meseta moeilijk, mentaal. Soms wordt het dan moeilijk en kom je jezelf tegen.


Als dan na 2 uur lopen een onverwachte bar in de middle of nowhere verschijnt is dat een kadootje.


De wind is nog koud en we zijn blij met de jassen/ vestjes. Tiny en Elly hebben nu een winddicht jasje gekocht, die komt goed van pas.We vragen ons af, waar blijft Caldadilla?

 

In geen velden of wegen te bekennen. Of is het daarginds toch een kerktoren???? Het dorp blijkt achter een kleine heuvel te liggen. Daar is het…


Hier zien we onze camino vrienden weer. En ja…Pianne is er ook. Samen met Barbera, die we ook dagelijks zien.

Het is ver vandaag en we besluiten voor de laatste km nog even te stoppen in Ledigos. Dan nog 3,5 km langs de weg. Het etappedrankje dubbel en dwars verdiend.


Henk had het heel zwaar vandaag. Ernstig verkouden en ook nog zijn schoenen stuk. Hoop dat ze er in Leon iets aan kunnen doen. Morgen weer beter Henk….!

4 reacties op “Dag 20 Camino francais Carrion de los Condes – Terradillos

 1. Heesch….. vlak bij Oss…..Holland !

  Goeie dag….”Kuier-maatjes”..

  Lees en zie dat aardig lukt, na wat ferme stappen een drankje.
  —– Op z’n “Brabants, Kei – Mooi “—–

  En voor mijn,
  … “Vriend en Wandelmaat” …..

  Zeg ik dan : “Even omhoog kijken, dan links, dan rechts”.
  De veters dubbel strikken, en door huppelen”!!
  —-
  tot OOgjes…”Ikke”… Anny en Jo.
  Houdoe-wanne.

 2. Mieke en medewandelaars, heb vandaag alle dagen van de tocht weer eens gelezen en genoten van het mooie verhaal en prachtige foto’s alle respect voor jullie prestaties, geweldig! ! Heimwee maakt zich van mij meester de mooie herinneringen eerder dit jaar. Loop stiekem met jullie mee.. hartelijk groet Chris

  1. Hoi Henk wat een mooie tocht wij hopen dat je snel opknapt, en dat daar iemand is die je schoenen kan repareren. Een Zonnige groet uit het Zonnige Zuiden Houdoe
   Kees en Berry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.