Dag 7 camino Ingles Sigueiro – Santiago

27 augustus, 18 km eerst bewolkt later zonnig 30 graden

We zijn er! Santiago is bereikt.


Als we vertrekken deze ochtend is het nog donker. Na het ontbijt gingen we om 7 uur de deur uit. Vol enthousiasme en een beetje gespannen gaan we op pad.

Direct na Sigueiro gaan we een bospad op met vele stijgingen en dalingen.Een uitdaging voor ons. Gaat het lukken die laatste km?


Bij een  km paal staat 11.185 km. Dan krijgen we vertrouwen. We gaan het doen.

Na 11 km komen we via het industriegebied Santiago binnen. Daar hebben we even pauze voor het laatste stuk van 7 km. Als je dan plotseling de kathedraal boven de huizen ziet, stijgt de vreugde. Daar is tie dan…


We komen onze spaanse vrienden Rafa, Jose en Errius tegen. Wat een mooi moment! Precies om 12 uur zijn we er. We zetten de rugzak bij San Martin neer en proberen alsnog in de kathedraal te komen. Helaas al vol.


Dan nemen we ons eerste etappebiertje van vandaag. Gefeliciteerd Francis, Bertine en Marijke. Ik ben zeer trots op jullie.

We gaan onze welverdiende Compostela ophalen. Het is erg druk en we wachten bijna 1,5 uur. Ach….het is gezellig met al die andere pelgrims. De tijd vliegt.


Morgen een rustdag en genieten van de stad Santiago. Dan maandag op naar Finistere. Het is weer prachtig weer en de voorspellingen zijn goed. Wat zullen we genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.