Dag 8 Rustdag Santiago

28 augustus, eerst bewolkt, later zonnig 30 graden

Toen we gisteren net te laat bij de kerk aankwamen hoorden we van iemand van de beveiliging dat er de volgende ochtend om 10 uur een mis zou zijn met als afsluiting de Botafumeiro. Daar wilden we bij zijn. Op tijd ontbijten in San Martin en zo zijn we om 9 uur in de kerk. Daar begint de engelse mis in een klein kapelletje. Heel persoonlijk waar een ieder van ons nog persoonlijke wensen achterlaat.

Daarna het fantastische schouwspel van de Butafumeiro. Het 60 kg wegende vat wordt door de kerk geslingerd door lange touwen die in de nok over een katrol lopen. Het blijft een heel speciale ervaring waar we door worden geraakt.


Een rustdag…lekker een beetje rondwandelen. Terrasje, winkels kijken, de meeste winkels zijn gesloten. Het lukt me dan ook niet een mooi licht gewicht zomerjurkje te vinden….

Ook wandelen we door het park waar je   een mooi uitzicht hebt over de stad en kathedraal.


Ook hier genieten we van het mooie weer. Maar ook voelen we dat we verder willen….Finistere we komen er aan!


Nog een fijne hulp van Jacobus…. ik heb contact met “Correos” over het vervoer van rugzakken. Maar ik had geen enveloppen. Die zijn te krijgen bij het postkantoor.(Correos) Nu had ik wel “Correos” gezien in de stad, maar niet precies. Loop ik toch zonder het te weten precies de goede kant op. 2 minuten voor sluitingstijd… daar word je toch blij van?

3 reacties op “Dag 8 Rustdag Santiago

  1. Hallo Mieke, mijn pc was stuk maar nu weer heel ik heb je verslagen gelezen.
    En heb erg genoten van al dat moois dat is echt genieten hoor.

  2. Hallo Cis,
    Bij het zien van de foto’s is er voor mij veel herbeleving. Succes met het laatste stuk en ik ben zeer benieuwd naar jou ervaringen.

    Groetjes Jos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.