Dag 6 camino Ingles Bruma – Sigueiro

24 km, eerst motregen, later 30 graden

Wat fijn dat er nu vlakbij de herberg van Bruma een restaurantje is gekomen. In de avond voor het etappebiertje, het pelgrimsmenu en een ontbijt in de ochtend. Het motregent als we vertrekken en zo testen we de meegenomen regenkleding. Ben vooral benieuwd naar de poncho van Bertine, voor maar € 2 gekocht…..Met dat beetje motregen houdt ze het droog. Test geslaagd!

Vandaag hebben we een vrij vlakke etappe. Meest over rustige boerenwegen en door bospaden.


Het is een lange weg vandaag. 24 km is niet niets en tot nu toe de verste afstand. Deze dames kunnen het en het vertrouwen groeit dat we morgen Santiago gaan halen.

Iedereen legt op de camino Ingles dezelfde afstand af. Heel erg leuk om met de pauzes iedereen weer te treffen. Een leuk weerzien ook bij het beeld van Jacobus. Even een fotomomentje voor en met allen.


Ook hier zien we steeds “steenmannetjes”. Door pelgrims gevormde hoopjes stenen. Zorgvuldig neergelegd ter gedachtenis aan iets of iemand. Het een soort van verwerking van een emotie.


Op nog 10 km te gaan vinden we een heerlijk bankje in de schaduw. Voor velen op de camino een laatste rustpauze voor de lange rechte weg naar Sigueiro.


We logeren in een nieuwe kleine herberg.Albergue O Fugar da Chisco. Midden in het stadje. Hier kunnen we na 2 dagen weer boodschappen doen. Zowel in Presedo als bij de herberg van Bruma zijn geen winkeltjes te bekennen.

Nog 18 km naar Santiago….we komen er aan.

1 reactie op “Dag 6 camino Ingles Bruma – Sigueiro

  1. Veel succes en plezier dames. Ik hoop dat jullie geweldig hebben genoten (Volgens mij heb ik met Bertine wel eens een dagwandeling gelopen) Mieke wederom een mooie wandeling zeg, die ga ik ook op mijn lijst zetten.

    Ik ga jullie wandeling nog ens nalezen.

    Groetjes,

    Eric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.