Dag 5 Camino Ingles Presedo – Bruma

25 augustus 2016, mist 18 graden

Onweer! Afgelopen nacht was het hier een heel zwaar onweer. De bliksem sloeg vlakbij in en de buitenverlichting ging uit. Vreselijke donderklappen en flitsen. Zeker 4 uur onweer. Gelukkig was het later wat verder weg. Was iedereen al wakker van de snurkers…ook het onweer zorgde voor dit slapeloze nachtje. In de ochtend bleek er geen water te zijn. Niet op het toilet en niet uit de kraan. Wat gebeurt er? We delen het water en kunnen net een kopje koffie zetten. Voor de herberg drinken we die op.

Vandaag is er een stijging van 250 meter in 4 km. Een zware!

De stijgende weg zijn vooral rustige boerenwegen en onverharde bospaden.Door de mist zien we niet veel van het uitzicht. Het geeft een aparte sfeer.

Even pauze in de mist. Voor het eerst deze week is het wat koeler.

Indrukwekkend zijn de steentjes en foto’s die zijn achtergelaten bij een wegkruis. We staan er even bij stil.

We zijn bijtijds bij de herberg van Bruma. Ook hier is de rugzak van Marijke gearriveerd. Een prima systeem van de Correos (post) op de camino Ingles. En…een hele dappere keuze als de rugzak zelf dragen niet lukt. We zijn er blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.