Dag 4 camino Ingles Betanzos – Presedo

12 km, bewolkt, bij aankomst regen

De etappe van Betanzos naar Bruma is met 28 km de zwaarste van de camino Ingles. Daarom kiezen we ervoor om de etappe in 2 stukken te delen. Eerst naar Presedo en dan naar Bruma. Spannend omdat dit een algemene herberg is en we niet kunnen reserveren….

Ook vandaag begint de dag met een stevige stijging direct van Betanzos 180 meter omhoog. De stad uit is het nog even omlaag en dan begint het.

In het bos waar we lopen is een bosbrand . Onder controle, want we komen een agent tegen die ons duidelijk maakt dat het veilig is. We willen er des ondanks toch snel doorlopen.


De natuur is overweldigend mooi. De stijgingen en dalingen zorgen voor prachtige vergezichten.We genieten!


We kwamen vroeg in de middag bij de herberg van Preseda aan. Gelukkig er was nog plek. Tot mijn grote verrassing zijn er veel mensen onderweg. Gisteren kwamen we jongelui van een parochie tegen. Een groep van wel 20 15-20 jarigen. Geweldig om op zo een jonge leeftijd camino te ervaren. Die slapen op eigen matjes in sporthallen. Maar ook heel veel spanjaarden met gezinnen en/of vrienden.

We boffen met het weer. We waren er net en het begon hard te regenen. De eerste regen.Na de vele regen in Frankrijk had ik geinvesteerd in regenkleding. Die heb ik nog niet kunnen testen…:) Hoop dat dat zo blijft.

We gaan op de spaanse tijd op pad voor een pelgrimsmenu. Dat wordt bij Meson in Abegonda. Heerlijk. Caldo Galego en inktvis stukjes in tomatensaus met groenten. Super!

1 reactie op “Dag 4 camino Ingles Betanzos – Presedo

  1. Goed om mijn eigen vrouw in een ver land – vanuit mijn thuisbasis – te zien floreren-camineren, als deel van een enthousiast geheel. Zeg maar gerust dat dat een cadeautje is. Wellicht niet vreemd in het thuisland van Sinterklaas, de cadeautjesheilige bij uitstek. Maar dit cadeautje komt reeds in augustus deze kant op en niet pas in december, met de stoomboot.
    Gerard Simonse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.