Dag 3 camino Ingles Pontedeume -Betanzos

21 km (volgens de runkeeper van Francis), eerst bewolkt, koel. Later zonnig 30 graden

Deze dag is een stevige etappe met bijzonder veel pittig ┬áklimmen. Diverse malen van zeeniveau naar 200 meter. Vanochtend te beginnen met een zware, lange klim. Dames….goed gedaan. De eerste bergetappe zit erop.


Dat levert dan mooie vergezichten op. Een beetje mist, bewolking geeft de nevel in het dal.


Het route gaat vooral over onverharde wegen. Over een stukje land van een boer of een speciaal aangelegd laantje onder de druivenstruiken.


We steken over een spoor met een veilig viaduct. Je kunt echt merken dat men moeite doet hier ook zeer mooie camino van te maken.


Omdat we steeds teruggaan naar zee niveau hebben we ook regelmatig doorkijkjes met uitzicht op zee.


We genieten volop. En als we dan onze spaanse vriendinnen, Maria en Annemarie, tegenkomen is het een feestje. Net of je elkaar al heel lang kent.


Het blijft de hele dag door stijgen en dalen. Als je denkt dat je nu klaar bent met de stijgingen, krijg je er vlak voor Betanzos nog een. Eerst sterk naar beneden. Dan weer sterk omhoog. Pff. Ook voor mij een zware dag. De heuvelland 4 daagse is er niets bij.


Vermoeid, en heel voldaan komen we in Betanzos aan, waar we slapen in 2 kamers van “la chocolateria”. Dit etappe biertje is echt verdiend.

3 reacties op “Dag 3 camino Ingles Pontedeume -Betanzos

  1. Ik herken de afbeeldingen met “de bergen in doorsnee” en het gevoel van nog een klimmetje als je denkt nu hebben we ze wel allemaal gehad.
    De voldoening is des te groter als je het dan toch weer gefikst hebt.
    Prachtig daar !!!!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.