Dag 2 camino Ingles Neda – Pontedeume

22 augustus, zeer warm; 31 graden, 15 km

Het is hier in Galicie om 7.30 uur licht en wat zie ik als ik naar buiten kijk? De voetgangersbrug over rivier Eume. Het belooft weer een dag met prachtig weer te worden.


Het eerste stuk leidt ons langs de rivier door een natuurgebied met houten vlonders.

“Soms is het niet het licht, maar zijn het je schaduwen die je helpen om de dingen beter te zien.” (citaat van Olaf Hoenson)

Hier ontmoeten we onze 2e camino engel…..De man loopt een heel stuk met ons mee en wijst ons op allerlei hele oude huizen o.a. in de straat Paraiso in Neda.

Een grote stad met een oud deel. En ook speciale dingen voor en van pelgrims. Zoals hier: “Dedicated to the pelgrims who visit this site on their way to St.James”. Ook bezoeken we de San Nicolas kerk. Onze engel stond nog op het hoekje te kijken of we er wel naar toegingen.


Dan begint de flinke klim van 175 meter. We lopen over rustige boerenwegen en kleine paadjes. Verbaasd over de schoonheid van deze camino. De route loopt niet ver van de drukke snelweg, maar is erg mooi. Onder viaducten over bospaadjes. Heel afwisselend.


We hebben pauze in Fena. Bij een bar wacht Jacobus op ons.


Nog steeds flink klimmen om daarna af te dalen naar het strand van Cabanas. Zo mooi! We besluiten daar te zwemmen…. Heerlijk!


Bettine en Marijke hadden zich razendsnel omgekleed. In de rugzak hebben ze zelfs badkleding en een zomerjurkje. Weegt niets….en staat niet op de bagagelijst…:)


Hier zie je de gevolgde route. Aanvulling nog 2 km voor Francis runkeeper aanzette….

We slapen in Pension van bar Luis. De vorige ervaring van de herberg was niet Ok. De hele nacht vislucht…. Ben benieuwd of ik die klachten over de herberg hoor.

En….in de Santiago kerk hebben we de zegen voor onze camino ontvangen. Speciaal!

Op naar dag 3. Betanzos…

2 reacties op “Dag 2 camino Ingles Neda – Pontedeume

  1. He,Mieke, 2jaar geleden in mei was dat strand nog verlaten én die vislucht in die slaapplaats vergeet ik ook niet!!!!
    ’t Blijft toch een mooie herinnering met zin naar meer!!!
    Nog veel wandelgenot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.