Dag 1 camino Ingles Ferrol – Neda

21 augustus 2016

18 km

25 graden

Gisteren werden we in het vliegtuig getrakteerd op een hele mooie zonsondergang. Cadeautje roepen we in koor. Jacobsladders…..Wat mooi de weg van Jacobus naar Santiago. Ik zou zo een kijkje willen nemen.

Het vliegtuig had vertraging en de mevrouw van herberg “la credential”  had me een mail gestuurd en gevraagd te bevestigen dat we zouden komen. Een taxi vanaf het vliegveld was de snelste manier om op de plaats van bestemming te komen. We komen daar aan…..alle lichten uit. Wat nu? Maar even bellen en gelukkig kwam ze snel. Ook nu nemen we nog even een drankje bij de bar.


En vanochtend gingen we met de bus direct naar Ferrol. Mooi om te zien door welk landschap we de komende dagen gaan lopen. Het prachtige Galicië…. Van het busstation gaan we eerst naar de VVV. Voor de eerste stempel in ons paspoort. Geholpen door onze eerste camino engel Dorry. Ze zat bij ons in de bus en loopt zomaar met ons mee om de weg te wijzen. Daar wordt je toch helemaal blij van?


En dan…..op naar het startpunt. De camino paal met Camino Ingles.

img_4546

De weg naar Neda kenmerkt zich door eerst industriegebied, uitzichten over het water, en steeds stukken onverharde weg door kleine bossen.


We passeren een Benedictijne klooster van de 12e eeuw met ervoor een modern beeld van Christus. Deze wijst voor ons in de goede richting.


Om 16.30 uur komen we aan bij de herberg. Wat denk je……? Vol! Dat is een tegenvaller. 2 spanjaarden zouden een bed voor ons reserveren, maar kwamen al snel naar ons toe met deze mededeling…Wat nu? En daar was meteen een oplossing.

Dichtbij de herberg is een mooi pension Maragoto. Hier is plek voor ons. Veel drukker dan verwacht ga ik toch maar reserveren. “Maria, Bettine, Marijke en Francis op zoek naar een slaapplek” :)….En zo hebben we 2 1 persoonskamers en een dubbele met 2 losse bedden. Heerlijk toch? Zo zie je maar er komt altijd een oplossing. Voor deze dag hebben we het etappe biertje verdiend. De bar ging dicht, maar we mochten nog een biertje op de stoep. Dat smaakt na zo een wandeldag!

2 reacties op “Dag 1 camino Ingles Ferrol – Neda

    1. Wat een mooie natuur !!!!! En je ziet er is altijd een oplossing. Met een wijntje en een biertje voelt het allemaal niet zo erg. Bon Courage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.