Dag 6 Via Lemovicensis Chatelet en Berry – Chateaumeillant

14 mei 2016
14 km
Nevelig 12 graden

Gisterenavond bracht de heer van de gite het ontbijt al. Toen verse stokbroden… Ik dacht een ontbijt erbij…dat is makkelijk! We kregen stokbrood en jam en eerlijk gezegd had ik voor de prijs die we betaalden wel meer verwacht. Een mooie camino les…het loopt weleens anders, dan verwacht.

Om 8.30 uur gaan we de deur uit.

image

Het is nevelig, maar gelukkig droog! Dat is al extra genieten.

image

Vlak bij het vertrek is een heel pottenbakkersdorp Saint-Jeanvrin. Wat hangt daar uit het raam? Het lijkt iemand die ons uitzwaait.

image

Ook deze is van allemaal potten gemaakt. Erg creatief!

image

Het dorp heeft een mooi kerkje waar we vanwege de lage temperatuur binnen pauzeren.

image

image

De route vandaag is helemaal over boerenweggetjes door het glooiende “Douce France”. Km ver landerijen, met struiken en bomen omrand. Een lust voor het oog.

image

Vandaag hadden we uiteindelijk de keuze voor Chateaumeillant gemaakt. Het was of 14 km of 28 km. Een beetje een rustdag dus. Er tussen vond ik geen slaapplaats voor 5 personen. Dat komt omdat er op dezelfde etappes zeker 10 anderen onderweg waren. Nu zijn die gisteren al voorbij gelopen en gaan vandaag al naar Chatre. Dit is morgen onze bestemming. Daarna heb ik nu tm woensdag slaapplekken kunnen regelen in algemene herbergen. Die komen nu ongeveer 20-25 km.

Om 12 uur komen we in het dorp aan.

image

Helaas heeft Gre nog last van weer nieuwe blaren. Even goed verzorgen, doorprikken, ontsmetten en morgen afplakken. We hopen dat ze morgen weer mee kan.

image

We slapen bij Mdm Chabbert een B&B. Een zeer aardige dame die speciaal voor ons 5 aparte slaapplaatsen heeft gemaakt. En niet zoals eerst was afgesproken2 2-persoonsbedden. We hebben weer geluk!

1 reactie op “Dag 6 Via Lemovicensis Chatelet en Berry – Chateaumeillant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.