Dag 5 Via Lemovisensis Bouzaus – Chatelet en Berry

13 mei 2016
23 km
Regendag 16 graden

Gisteren kregen we van Leon, de vrijwilliger van de herberg in Bouzais een 4 gangen menu: wat een verwennerij! Groentensoep, gebakken aardappeltjes met bloemkool en kipfilet, kaas en custardpudding. Dat we dan met zijn allen slapen in een vrij kleine ruimte maakt niets uit. Een pelgrim is tevreden met elk bed.

image


Om 8.15 gaan we de deur uit en stappen over de brug. Ook deze dag regent het en starten we met regenkleding aan.

image

Het is ook hier glooiend en de route van vandaag heeft rustige boerenweggetjes. De witte koeien zijn erg nieuwsgierig. Wie komt daar nu voorbij? Zijn dat de pelgrims uit Nederland, die met zijn 5-en van Nevers naar Perigieux gaan?

image

Inmiddels hebben we er meer dan 100 km opzitten. We lopen heerlijk vandaag. Miriam en Marianne geven aan dat ze vleugels hebben en Gre heeft vandaag gelukkig minder last van blaren. Ook vandaag willen we na 2 uur weer pauzeren. Miriam belt aan of we onder een afdak mogen zitten en…..we worden uitgenodigd om binnen te komen. Hij maakt zelfs thee voor ons!

image

Het is in een atelier en we krijgen ook een rondleiding van de hele charmante man.

image

We komen vandaag ook weer Veerle en Steven tegen uit Belgie en Kees uit Nederland. Precies op het moment dat we een pauze in het (enige) cafe hebben. Een leuk weerzien!

De natuur is prachtig. Het regent wel, maar dat geeft ook fris groene kleuren.

image

We passeren het bruggetje over Le Cheminon.

image

Het stijgt gestaag en we volgen kronkelende paadjes.

image

image

Volgens het boekje zou er nog een bar zijn onderweg…. die lag niet helemaal op de route en die hebben we dan ook niet gezien… . Zonder we er erg in hebben zijn we plotseling nog maar 4 km van de eindbestemming af als we, heel even, droog weer hebben en even rusten tegen een muurtje.

image

Het laatste stuk lopen we door een bospad met hoog gras met witte bloemen

image

Zoekplaatje….waar is de pelgrim en wie is het?

image

image

Om 15 uur komen we in het stadje le Chatelet en Berry aan.

image

Deze keer logeren we in een gite. We halen de boodschappen bij de supermarkt en Miriam kookt macoroni met veel lekkere groenten voor ons. Een supermaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.