Dag 2 Via Lemovicensis Saint-Parize le Moutier- Lurcy Levis

10 mei 2016
27 km
Ochtend regen, middag half bewolkt zon 20 graden

Hoe gaan we nu van Hotel la Grande Chaumiere naar het dorp Saint Pierre le Moutier? Het hotel ligt aan een grote drukke weg, er zijn wegwerkzaamheden en 2 op-en afritten van de snelweg. Het wordt voorzichtig oversteken, over taluds kruipen en op de vluchtstrook. Zonder ontbijt komen we 1 uur na vertrek in de stad aan. Als eerste bij een supermarkt aan het begin van de stad. Dan op zoek naar een cafe voor een ontbijt.

Het regent stevig als we Saint Pierre verlaten.

image

De paden zijn ook hier modderig. Het lijkt wel de leem van Zuid-Limburg zo glad.

image

Mooie glooiende paden, door bossen, boerenweggetjes en door een spoortunnel.

image

image

In Le Veurdre hebben we pauze. Een zeer eenvoudig cafeetje met een toilet zonder riolering. Een ouderwetse beerput. Even moed verzamelen.

image

We eten ons brood in de kerk op, omdat het regent. De kerk is van de 12e eeuw en heeft mooie fresco’s.

image

Na de pauze is het extra goed opletten. Je bent dan even je richting kwijt. En ja hoor we lopen de verkeerde kant het dorp uit. 20 minuten verkeerd en dat ook weer terug. Hier lopen ook wandelroutes die een geel/blauwe kleur hebben. Goed opletten. Toen nog eens bij de spitsing richting Le Puy de verkeerde kant op. Hier helpt een “Jacobus”. Ze komt naar ons toe en wijst ons de goede weg.

Inmiddels is het droog en we genieten van het franse heuvellandschap.

image

image

Ten zuiden van Veudre kunnen we de weg niet vinden. We lopen heel lang rechtdoor en zien geen tekens meer. De route die we lopen lijkt te kloppen met de kaart. Dus lopen we maar door. Uiteindelijk nemen we een welverdiende pauze. Geen idee hoe nu verder.

image

Het pad loopt dood en we lopen door een graanveld. Ik zei tegen Sikke, loopt hier een weg achter? Sikke gaat kijken en …ja hoor…. een weg. We gaan hier rechtsaf en vinden plotseling weer onze vriend….de wegwijzer.

image

image

image

Inmiddels was het 17 uur en we waren allemaal te moe. 7 loopuren verder, die ik schat op 27 km. De gite waar we slapen is nog 8 km verder..Dit kan er echt niet bij.We bellen en ja hoor.. Wim van de gite , 5 km voorbij Lurcy-Levis komt ons met de auto halen.

Een hartverwarmende ontvangst.

image

image

Er wordt voor ons gekookt. Heerlijke spagetti en morgenochtend krijgen we hier ontbijt. Zo verwend worden doet goed na deze, uiteindelijk, lange wandeldag.

image

3 reacties op “Dag 2 Via Lemovicensis Saint-Parize le Moutier- Lurcy Levis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.