Dag 3 Via Lemovisensis Lurcy-Levis – Charenton du cher

11 mei 2016
22 km
Wisselend bewolkt lichte regen
20 graden

Wat heerlijk wakker worden in de gite van Wim en Roos in Lurcy Levis. 4 losse bedden en 1 matras. Buiten is het droog en het ontbijt wordt onder een grote veranda geserveerd.

image


We worden uitgezwaaid en gaan opgewekt op pad.

image

Iedereen let vandaag extra goed op. We kijken op elke hoek en bij elk bospad of we goed gaan. Vanaf Lurcy – Levus is het voortdurend licht stijgen. Dat voel je aan je kuiten!

image

Vandaag hebben we flinke stukken langs de drukke autowegen, maar ook weer graspaden langs boerenerven. Ze hebben goed hun best gedaan om de routes langs de mooiste paadjes te leiden. Heerlijk vind ik het om het natte gras langs je benen te voelen. En alleen maar het geluid van vogels te horen.

image

We gaan zeker even aan de kant als een kudde koeien passeert… met het bord “stop” na 150 meter. Dat is vast niet voor de koeien…

image

Voor Ainey la Chateau hebben we pauze, gastvrij op een plekje in het gras voor een huis. Ik krijg nog wat te eten van Sikke en Gre. Mijn voorraad was op en we dachten voor de middag Ainey te bereiken. Dat lukte niet. Wat ben ik dan blij met wat ik krijg van een ander.

image

Hier verzorg ik de blaar van Gre. Ook Marianne heeft blaren op haar hakken. Misschien door het steeds natte gras, waardoor schoenen uiteindelijk nat worden. Ook spierpijn speelt vandaag een rol. De derde dag is dan ook voor de meesten zwaar. Maar met deze kanjers gaat het zeker lukken.

image

Aigney is een mooi dorp dat flink in de heuvels ligt.

image

We hadden ook een mooie verrassing….er stopt een auto onderweg en de chauffeur van de auto had ik de dag ervoor gesproken om te reserveren. Toeval van Jacobus? We vonden het een mooie ervaring. Ik ging ervan uit dat de reservering ok was….toen ik later belde bleek dat niet zo te zijn. Och ja…op camino loopt het weleens anders dan gedacht. Er zijn veel mensen onderweg en dan is het niet makkelijk om te reserveren.

image

Naar Charenton du cher hebben we eerst een flinke klim. Dan een graspad boven op de heuvel volgen. Wat een prachtpad. Met aan de rechterzijde een uitzicht over het dal. We genieten!

image

In Charenton du cher logeren we bij Mdm Mativon. Een zeer oud, groot huis met veel achterstallig onderhoud. Heel rommelig en ook niet goed schoongemaakt. Maar wat een heerlijke maaltijd. Groentensoep, pizza’s, een ovenschotel en verse fruitsalade.

image

We zijn hier met in totaal 8 pelgrims en hiermee is het vol. We hebben 2 grote slaapkamers met 2 bedden. Sikke is ingedeeld bij een andere pelgrim. Dat is even wennen….

image

3 reacties op “Dag 3 Via Lemovisensis Lurcy-Levis – Charenton du cher

  1. Wat mooi om jullie te volgen. Iedere ochtend weer een verhaal met foto’s. In gedachten wandel ik met jullie mee. Marianne, sterkte met de blaren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.