Dag 1 Via Lemovisensis Nevers – Saint Pierre le Moutier

9 mei 2016
29 (!) Km
Droog tot 15 uur, 20 graden

“Het loopt wel eens anders”… is zeker van toepassing voor vandaag. Waar ik gepland had om te gaan slapen was op 19 km van Nevers in Saint Parize le chatel. Een goede start, denk je dan. Hier is nu maar 1 overnachtingsadres, maar dit tel. nr bleef onbereikbaar. De eerst volgende is 10 km verder en zo kwamen we op 29. En dit voor de eerste dag!

Hier in Frankrijk volgen we deze richting wijzers. Blauw/geel met een Jacobsschelp. Bij elke kruising is die wel te vinden en als je verkeerd zou gaan zie je snel een kruis in blauw of geel.

image

De velden zijn glooiend en kleuren geel van het koolzaad. Het is bewolkt en droog als we lopen over de landweggetjes van Nevers naar Magny.

image

image

In Magny gaan Meriam en ik naar le Mairie. Ervan uitgaan dat die ons wel zouden helpen. Niet dus….Wel krijgen we het telnr. van een taxi mee. Ook in Saint Pierre le Moutier is al een en ander vol. Het zit niet mee vandaag.
In Magny blijkt een supermarkt te zijn. De burgemeester zei dat die wel open zou zijn op maandag. Helaas ging die van 13 uur tot 15 uur dicht.  Tot onze grote verrassing hadden we een dagmenu voor € 13 in het plaatselijke restaurant. Een soort pate vooraf en daarna had ik voor eend gekozen. Lekker! Daarna was de supermarkt dicht..  geen boodschappen vandaag.

image

image
Af en toe hebben we stevige stijgingen. Meriam en Marianne spannen zich in om boven te komen.
image

Dan lopen we door naar Parize le Chatel. Vanwege de grote afstand naar de eindbestemming, zouden er 2 met de taxi gaan. Hier bel ik de taxi….geen taxi te krijgen. Wat nu? Lopen dan maar met regelmatig pauze. Ik neem wat bagage over en zo gaan we op weg.

image

Dan gaat het regenen. Het is een mooie glooiende weg door bossen. We vinden een stal om even te schuilen. Even in het hooi gaan zitten. Hoe blij kun je zijn met een droog plekje.

image

We overnachten in La Grande Chaumiere. Dat ligt aan de andere kant van een snelweg, waar we niet oversteken. Nog 5 km extra…? We trekken het niet meer! We vragen een boer en hij brengt ons naar het hotel in een bestelauto…..als haringen in een tonnetje… we zijn hier heel blij mee.

image

Het hotel is in totaal € 130 voor 5. Op zich valt het mee, maar we hebben wel 4 bedden, 5 personen. Zo slaap ik bij Gre in een bed van 1.40 breed. Hier delen we wat we hebben en de hotel eigenaar brengt ons een pan heet water. Zo eten we toch nog wat. Omdat het maandag is, is het restaurant helaas dicht.

2 reacties op “Dag 1 Via Lemovisensis Nevers – Saint Pierre le Moutier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.