Dag 0 Via Lemovicensis Nevers

8 mei 2016

Op weg naar Nevers voor de Via Lemovicensis, deze keer van Nevers naar Perigueux door Frankrijk. Een afstand van 449 km.

 

kaartje-via-lemovicensis

We gaan met de TGV naar onze bestemming Nevers. In Rotterdam ontmoeten we Sikke, Marianne en Miriam en we worden uitgezwaaid door Lambert. Het was even spannend door de werkzaamheden op het spoor rondom Utrecht en voor Marianne door de Ronde van Italie. Maar iedereen was mooi op tijd in Rotterdam. Gre is in Amsterdam ingestapt en die zat al op haar gereserveerde plaats.

image
We komen in Paris de Nord op het station aan en moeten naar Paris Bercy. Dus dat betekent in een bomvolle metro in en uitstappen. Als haringen in een ton in het gangpad. Ik stap als laatste in ……stel dat iemand blijft staan. We stappen uit op Gare de Lyon.
image
Dan stappen we uit de metro en gaan naar Gare de Bercy. En wat staat daar nadat we uitstappen…Een bord naar Bercy…. Blij….., want overstappen in Parijs vind ik spannend.
image

Even voorstellen van links naar rechts…
image
Mieke, Miriam, Sikke, Marianne en Gre.
Sikke en Gre zijn samen met mij in Nevers aangekomen in 2014, Marianne in 2014 van Den Bosch naar Scherpenheuvel. In 2015 zijn Sikke en Gre al van St. Jean Pied de Port naar Santiago gelopen en Marianne naar Burgos. Miriam is in 2004 tot aan Vezelay gekomen. Ervaring op de camino. We gaan ervoor.

In Nevers gaan we eerst een hapje eten en lopen dan over de brug van de Loire naar ons overnachtingsadres Refuge Pelegrin de Avier en Bernaud.
image

image

Een gastvrije ontvangst, waar we thee en koffie zelf kunnen zetten in de keuken. En donativo. We betalen wat we het waard vinden. Er zijn 4 bedden en op mijn verzoek hebben ze een matrasje op de grond gelegd. Vanuit de keuken kijken we uit op de heerlijk geurende blauwe regen.
image

3 reacties op “Dag 0 Via Lemovicensis Nevers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.