Dag 4 Camino Primitivo Salas -Tineo

17 april 2016, 4 graden
22 km
Regen

In de herberg La Campa in Salas heeft de hospitalero alles in huis voor een goed ontbijt. Koffie, thee, muesli, melk. Alles wat een pelgrimshart begeert. Zo kunnen we met een goed gevoel aan de dag beginnen.

We stijgen vandaag van 300 naar 800 meter in de stromende regen….

image

Direct na Salas begint de grote stijging
naar Bodenaya. Het is een prachtig bospad. Aan water geen gebrek. Zoals hier bij een waterval.

image

Pelgrims leggen voor de volgende pelgrims stenen in de vorm van een pijl, op plaatsen waar enige twijfel zou zijn. Het blijft goed opletten…daar waar de lijnen van de schelp bij elkaar komen. Dat is de richting.

image

Deze 2 spanjaarden komen we iedere dag tegen. Marion noemt de linkse man George Clooney. Henrique heet hij en lijkt er best op. Hij loopt de camino samen met zijn broer Jose. Beiden uit Madrid. Waar we ook pauze hebben…zij zijn er altijd…

image

Survival is het vandaag. Alle paden zijn zo vol van modder dat je er tot je enkels in zakt. Rechts en links laveren, alle spieren gespannen om maar niet te vallen. Dit maakt deze dag extra zwaar. Je glijdt ook steeds weg. Ik loop met stokken en dat helpt goed.

image

Mijn broek is modderig tot aan mijn knieen. De Gamaschen helpen nog enigzins.

image

Of zoals Marion zei vandaag: Beeld je eens in 15 % stijging op de loopband met aan elke voet 1 kg modder. Nou??? Zwaar hooir! En toch genieten we de prachtige natuur, zeker als het in de middag plotseling even droog wordt.

image

We komen aan hoog boven Tineo. Daar diep in het dal zijn de eerste huizen te zien. Dit is een monument voor de pelgrims.
image

We logeren in 4 sterren hotel Palazio de Meres. Hier heeft de eigenaar een herberg gedeelte gemaakt waar je voor € 10 kunt slapen, een pelgrimsmenu hebt voor € 10 en gebruik kunt maken van de sauna. HEERLIJK voor vermoeide spieren. Zeker aan te bevelen. We kunnen nog net voor 16 uur aanschuiven voor het pelgrimsmenu. Zo rusten we uit van deze zware caminodag.

image

De eigenaar komt een praatje maken en geeft advies over Hospitales (de route van overmorgen) en Lambert en Marion krijgen een pelgrims wandelstok. Wat zijn ze er blij mee!!!

image

7 reacties op “Dag 4 Camino Primitivo Salas -Tineo

 1. Wat zal dat biertje/wijntje lekker gesmaakt hebben na zo`n pittige dag!
  Slaap goed en morgen weer met frisse moed er tegen aan, in gedachten loop ik mee……
  Liefs, zusje

 2. De foto’s van deze dag zijn (bijna) dezelfde als die van de Camino Primitivo in september 2015 !!! Een (klein?) verschil, wij hadden (gelukkig) mooi en droog weer, maar de paden waren vrijwel net zo modderig. Trouwens, “onze” pelgrim George Clooney was een betere lookalike dan deze Spanjaard, denk je ook niet Marina?
  Als het morgen droog is, moet je gewoon de Hospitales route doen! Een fantastische tocht!

 3. wat een mooie verslagen, leuk om jou zo te kunnen volgen Ria, wat een ervaring en zeker een pittige reis.
  biertje was zeker verdiend. geniet ze nog en veel succes. x eric en chris

 4. wat leuk om de verhalen van de reis te kunnen volgen! Heel veel succes en geniet ervan.
  (p.s. Ria: die van vestjens kinne det waal he!;) )
  Liefs Frankie

 5. Mieke geniet elke dag van je verslag, een prachtige maar zware tocht met deze natte omstandigheden en behoorlijke klimmetjes. chapeau allemaal.
  Als ik jullie aan een welverdiend biertje zie zitten dan komen de herinneringen weer boven.
  Wens jullie nog heel veel wandelplezier, toi,toi,toi. blijf jullie volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.