Dag 5 camino Primitivo Tineo – Borres

18 april
17,2 km
Zonnig, koud in de ochtend, 18 graden middag

Tineo ligt in een dal op 700 meter en we gingen direct stijgen naar 900 meter. De zon schijnt en geeft met het vroege ochtendlicht een mooi beeld van Tineo.

image

Alexandro uit Venezuela en Henrique en Jose lopen al een aantal dagen met ons mee. Die hebben een hoog tempo en lopen ons voorbij. Meestal zien we ze weer bij de volgende herberg, maar nu zijn ze er niet. Alexandro hebben we vanmiddag nog gezien in Campiello. Hij ging nu nog op pad over Hospitales. Dat bewaren we voor morgen…..

image

Het is wondermooi! We lopen langs de bergrand in de zon en in de nog koude wind met een prachtig uitzicht.

image

Na de stijging dalen we terug naar 600 meter. Hier is het erg koud en dragen we zelfs de warme jassen.

image

image

Vlak voor de herberg van Borres hebben we nog een klein klimmetje.

image

Na een paar regendagen is het wel heel aangenaam om het etappebiertje in de zon voor El Bario te nuttigen! Dat is genieten.

image

De herberg van Borres telt 16 bedden. Aan het einde van de middag kwamen er 3 Roemeense vrouwen bij. Die hadden vandaag 38 (!!) Km gelopen.En nog later 3 nieuwe spanjaarden. Ook dat is camino… ontmoeten, delen en weer afscheid nemen.

image

Deze herberg ligt aan het begin van de Hospitales route. We zijn er klaar voor. Spannend is het ook….als het mistig is, moeten we de plannen veranderen…Dan is het te gevaarlijk en kun je de weg kwijtraken.

image

Gisteren zei de eigenaar van Palacio Meres dat alle pijlen zijn vernieuwd op Hospitales. We gaan ervoor en zien ernaar uit.

3 reacties op “Dag 5 camino Primitivo Tineo – Borres

  1. Ook als het morgenochtend mistig/bewolkt is, gewoon de Hospitales volgen. Boven de mist schijnt de zon, en je kunt er eigenlijk niet verdwalen !!
    Het wordt een tocht om nooit meer te vergeten . . . .
    Ik sluit me bij Marina aan . . . . Buen Camino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.