Dag 11 Camino Primitivo Castroverde – Lugo

24 april 2016
24,9 km
Zonnig 20 graden

Vandaag willen we op tijd in Lugo zijn en we staan om 6.30 uur op. Omdat er nog 4 andere pelgrims uit Portugal waren, hadden we onze spullen in de keuken gezet om geen lawaai te maken. Zo waren we al vroeg in de bar voor ons ontbijt.

Met de zon in de rug gaan we op weg naar Lugo. Mooi die schaduwen. Elke pelgrim gelijk. Met zijn eigen doel op weg. Geen onderscheid in leeftijd, in grote, in rangen en standen.

image


De route is afwisselend, door het bos, over bruggetjes en over boerenweggetjes.

image

image

De wegkruizen laten je zien dat Jacobus onderweg is.

image

Wat een prachtig weer vandaag! Onderweg vinden we, geheel onverwacht,  precies na 2 uur wandelen een overdekte rustplaats met drankjes en hapjes. Die gastvrijheid doet goed voor de pelgrims. We gaan hier lekker in het zonnetje pauzeren.

image

De etappe is zonder grote hoogteverschillen en daardoor prima te doen. Ook al is die weer verder dan de km volgens het boekje. De GPS van Marion zal toch wel nauwkeurig zijn en daarom houden we die aan.

image

Om een grote modderpoel te passeren gaan we even van het pad en kruipen langs bramenstruiken weer omhoog naar het pad. Ik kom te vallen en heb mijn armen vol schrammen en mijn voet wat omgezwikt. Ik word door een  pelgrim overeind geholpen. Zo doen pelgrims dat. Altijd help je elkaar. Nu aan het eind van de dag is de enkel wat pijnlijk en dik. Hier op de foto lijkt het heeeeel erg. Valt wel mee hoor. Dat komt door de jodium.

image

Verrassend kom je in Lugo binnen. Helemaal via boerenweggetjes zie je plotseling dit hoge viaduct.

image

Nog even naar de oude stad klimmen en dan door de poort “Porta san Pedro” om de oude binnenstad te bereiken. We hebben nu bijna de 100 km grens bereikt. Chapeau! Meer dan 200 km zit erop..

image

Dan is het etappebiertje weer verdiend. Op de Plaza Major deze keer. Hier zijn de prijzen van een biertje €2,20. Dat is wat anders dan in de kleine dorpen. €1 of €1,50 is dan de prijs. Wel heerlijke tapas. Inktvis, mosselen, chips en olijven.

image

De kathedraal ligt te pronken in de zon.

image

We logeren in de herberg Roots en Boots. Helaas wat te ver van het centrum, zodat we ook niet teruglopen. Met mijn voet omhoog goed uitrusten, zodat ik morgen weer vrolijk verder kan.

6 reacties op “Dag 11 Camino Primitivo Castroverde – Lugo

 1. Je staat er goed op Lambert, mooie foto. Prachtige route weer vandaag. Mieke volgende keer toch maar door de modder?? doe voorzichtig. Fijne wandeldagen nog.

 2. Wat heerlijk om te lezen en te volgen, vorig jaar mei ook de primitivo gelopen, heimwee……. Zo herkenbaar waar jullie wandelen. Geniet ervan en nog mooie kilometers, groetjes ansnuevennietaandewandel!

 3. Best wandelaars, beste Ria.

  Wat een schitterende omgeving waar jullie komen. Doet mij denken aan de fietsreis naar Rome die ik enkele jaren geleden heb gemaakt. Zo te zien hebben jullie het zeer naar de zin. Bij het zien van de foto’s bekruipt me het gevoel: moet ik ook gaan doen.

  Vrijdag met Sjaak meegedaan aan de intocht van de eindexamenleerlingen in Heel met aansluitend het galabal. Gisteren de Roermond Cityrun: 2e plaats achter Schöndeln. Allemaal prima gegaan. Veritas kampioen geworden gisteren na 4-0 winst.

  Ik wens jullie nog veel mooie kilometers toe! Ik zal zo nu en dan kijken hoe de etappes verlopen.

  Groeten,

  Thei Pansters

 4. De wegkruizen laten je zien dat Jacobus onderweg is.

  Nee hoor…. het is Lambertus die onderweg is…..
  Je staat er goed op Lambert.
  En uiteraard jullie zijn allemaal kanjers.
  Chapeau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.