Dag 10 Camino Primitivo Cadavo Baleiro – Castroverde

23 april 2016
10,6 km
Bewolkt, flinke bui

Een rustig dagje vandaag. Even uitrusten van de wandeling, die we gisteren “pelgrims-mishandeling” noemden. Ook fijn voor Lambert, zodat hij rustig kan starten.
Volgens de km paal vlakbij Cadavo nog 135 km te gaan naar Santiago. We hopen daar op vrijdag aan te komen. Het zwaarste deel van de Primitivo is achter de rug. We zien het vol vertrouwen zitten….

image

Direct na Cadavo hebben we een stijging van 150 meter naar een hoogte van 850 meter. De weg laat zich voor ons zien.

image

Een wondere ochtend. We zien een hele mooie vogel op zo een 5 meter afstand.Met dank aan de natuurkennis van Lambert weten we dat het een goudvink is. Hij pikt zaadjes van de paardebloem.

image

Ook zien we een hert. Rustig naar ons kijkend. Waarschijnlijk net zo verwonderd als wij.
Dan worden we overvallen door een zware regenbui. Schuilen? Jacobus zorgt goed voor ons en meteen naast ons is een leeg huis met een grote veranda aan de achterkant. We genieten van deze mooie momenten.

image

Het blijft hard regenen en daarom lopen we verder. Er staat een poort open en daar zien we allerlei houtsnijwerk. We worden uitgenodigd even te schuilen. Hier krijgt Marion haar stok van Ria.

image

Een klein voorbeeld van het houtsnijwerk. Gemaakt door een nu 86 jarige man, die door zijn schoondochter wordt verzorgd.

image

Het kerkje van Santa Maria de Vilabade is open en Lambert mag een grote kaars aansteken. Er zijn oude fresco’s op de muur te zien.

image

image

Het wordt droog en de laatste km leggen we af in een nog waterig zonnetje. Het lijkt wel of er iedere dag meer groen aan de bomen te zien is. Varierend van licht naar donker. Een lust voor het oog.

image

Rond de middag zijn we in Castroverde, waar we slapen in de prachtige algemene herberg. Hier slaap je voor € 6. Nieuw sinds 2012. Veel ruimte en licht. De rugzak van Lambert is in het cafe aangekomen. Een goed systeem….! Je koopt 1 keer een pakket vanaf Fonsegrada naar Santiago voor € 20. Iedere dag bel je de taxi, waar je naar toegaat. Het werkt heel goed. Als het wandelen dan te zwaar blijkt, vind ik het een hele goede keuze om je rugzak te laten vervoeren. Dat betekent dat je meer kunt genieten van je camino.

image

5 reacties op “Dag 10 Camino Primitivo Cadavo Baleiro – Castroverde

  1. Heb ook deze week genoten van de reisverslagen en de mooie etappes. Begint weer te kriebelen. Leuk om te zien. Veel succes. Paul

  2. Geweldig wat jullie presteren, ga nu vast oefenen, lijkt me geweldig om dit ook volgend jaar te doen. Mieke ik denk dat ik volgend jaar (in m’n 70ste jaar) alle camino’s met je ga lopen.
    Kan nog net, bewonder jullie alle vier, zo’n mooie natuur, geniet er iedere dag van vanuit m’n luie stoel, ha ha, lieve groet Ellen Boersma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.