Dag 12 camino Primitivo Lugo- Gutin San Roman

25 april 2016
19 km
Tot 12 uur mist koel weer, later zon 22 graden

Tot mijn grote verrassing heb ik geen last van de schrammen en van mijn enkel. Jacobus zorgt weer goed voor ons. Gisteren alle stekels van de bramenstruiken uit mijn arm gehaald en mijn enkel gekoeld en Reiki gegeven…..(eerste hulp voor pelgrims, altijd bij de hand)
De herberg Roots&Boots kan ik helaas niet aanbevelen. Wel een 2 persoonskamer, maar ontzettend krakende en piepende bedden. Jammer!
We vertrekken over de oude Ponte Romana, direct voor de herberg.

image

Snel bereiken we de 100 km grens. Deze mijlpaal hebben we toch maar gehaald. Alvast een felicitatie waard. De rest gaat ons vast lukken. We gaan ervoor!

image

Het is wederom een mooie route langs wat rustige autowegen, boerenweggetjes en over bospaadjes.

image

Deze keer loop ik gewoon door de modder en klim geen muurtje op  de modder te ontwijken 🙂

image

Als om 12 uur de zon doorbreekt ziet het er toch even mooier uit. Het is dan zo een 15 graden. Voor mij tijd voor de korte broek.

image

Ontmoetingen op de camino. Een oude man van 93 die een wandeling maakt. Of een praatje maken met een boer die trots zijn land laat zien. Het zijn echt de kleine dingen die een camino zo ontroerend mooi maken. Of wat denk je van het gezang van een zwartkop (vogel) 1 meter boven je hoofd.

image

Als je alleen maar denkt aan wandelen, eten, drinken, rusten en slapen, dan komen die gedachten en gevoelens vanzelf en dan zie je die kleine dingen.

image

image

Voor 14 uur komen we bij de herberg aan. Een hartelijke warme ontvangst in herberg O Candido. Na 19 km zijn we helemaal niet moe en kunnen buiten in de zon helemaal ontspannen. Er is zelfs een hangmat bij! Bij de entree van O Candido is deze muurschildering gemaakt.

image

5 reacties op “Dag 12 camino Primitivo Lugo- Gutin San Roman

  1. Weer een mooi verslag van dag 12 op de Camino, Wim loopt met jullie mee en geeft zo nu en dan zijn commentaar weet precies waar je bent . Gelukkig geen last van je enkel gehad, kanJacobus ook zorgen voor wat beter weer?? Knap hoor een jaar geleden moest je nog een nieuwe knie krijgen en nu je tweede Camino al weer.
    Nog 100 km makkie voor jullie . Bravo!!

  2. Gefeliciteerd Mieke, dat je geen last meer hebt van je enkel. En zo te zien wederom weer een prachtige route en nog maar 100 km, dat moet lukken.

  3. Beste pelgrims, leef Ria,

    Ik kreeg gisteren deze site door van Sjaak, zodat ik jullie kan volgen. Mooi om te zien hoe het met jullie gaat. 100 km grens bereikt, super. Aan jullie gezichten te zien genieten jullie van een geweldige ervaring. ik blijf jullie volgen. Groetjes Lucy en John.

  4. Ik kreeg deze link van Hillie en heb alle verslagen gelezen. Geweldig mooi maar ook zwaar, . Ben trots op je Rietje. Zet ‘m op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.