Dag 0 Camino Primitivo

13 april 2016

De Camino Primitivo is een zeer mooie wandeltocht vanuit Oviedo door de bergen van Asturië en Galicië naar Lugo en vandaar naar Santiago de Compostela. De meeste dagen moet er veel geklommen en gedaald worden, waardoor er praktisch geen rustige dagen bij zijn. Het is een van de zwaarste Camino’s.

image

Voor mijn mede wandelaars Lambert, Marion en Ria een opstekertje voor onze camino…..

12985631_1043711052370378_5963410634480480806_n

Deze keer reizen we van Weeze in Duitsland naar Santander en gaan dan met de bus van Alsa naar Oviedo. Ons avontuur gaat beginnen…..

Om 10.10 uur vertrekt het vliegtuig. Mijn zoon brengt me naar Marion, Peer brengt ons naar Lambert en naar Weeze. Daar ontmoeten we Ria, die uit de buurt van Roermond komt.
image

We vliegen met Ryanair en daar komt het heel precies met de bagage. Marion neemt handbagage mee en gaat even de rugzak passen.
image

Het is zonnig en 20 graden. Een paar uur wachten voor de Alsa bus naar Oviedo vertrekt. Geen straf, rustig op camino tempo komen. In Spanje is alles “manana” . Onze bus vertrekt om 15.10 uur.
image

Onderweg genieten we van de bergen met sneeuw. De Picos is fantastisch. 15 minuten zware regen met……een regenboog. Een potje met goud zoeken?
image

Na 3,5 uur komen we aan in Oviedo en gaan naar de herberg. De route is niet zo goed beschreven en we zijn verbaasd over de vriendelijke hulp. 2 dames lopen een stukje mee.

Uiteindelijk vinden we de kathedraal van Oviedo.
image

We slapen in de algemene herberg, Calle Leopoldo en moeten om 21 uur binnen zijn ivm een voetbalwedstrijd…. Even een hap”(je)” eten…. en dit was alleen een halve portie…een reuze schnitsel met kaas en Serranoham.
image

Even wennen aan een herberg. We hebben een 4 persoonskamer…
van 3 bij 5….en zeer warm. Geen raam open..
image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.