Dag 10 camino francais Triacastela- Sarria

26 maart 2016
18,7 km
Zwaar bewolkt, af en toe een bui 10 graden

Na de grote stijgingen van en naar O Cebreiro denk je dat het vooral vlak zou kunnen zijn…..Zo zit dat niet in Galicie. Heuvel na heuvel, alleen zijn de stijgingen niet meer zo groot. De dag begon met een stijging van 300 meter met sterke stijgingspercentages.

image


We boffen toch met het weer. De voorspelling voor vandaag was erg slecht; het was af en toe een buitje en dan weer droog. De paden lopen door “holle wegen” en de regen zorgt ervoor dat de mossen glimmen.

image

image

Heel veel bomen zijn bedekt met “baardmos” (is dit goed?) en geeft de bomen nu al een groene gloed.

image

8 km na vertrek hebben we wel zin in een pauze en zien een bordje met bar. Zou die open zijn? Het is van de camino af, en pelgrims willen doorgaans niet omlopen….. Furela lijkt nog ver weg en we kiezen voor de kleine omweg. Tot onze verrassing vinden we een schitterende bar, van oudsher een boerderij denk ik. Met eigen gemaakte taart is onze verrassing compleet. Een pelgrimshand is snel gevuld…

image

We naderen de 100 km.. deze vernieuwde caminopaal laat zien hoe ver het nog is naar Santiago 123,6 km. Ook hier hebben de pelgrims steentjes achtergelaten om de last die op schouders drukt te verlichten. Bij velen onderweg, gebeurt dat. De camino doet iets met je….

image

De warmte van de afgelopen dagen zet de bloemen in bloei en geeft het landschap kleur. Zo is het genieten van elke stap met steeds andere uitzichtspunten.

image

image

Door de regen zijn de paadjes modderig…we laten ons niet tegenhouden.

image

Chris en Paul genieten van het uitzicht op Sarria. Eerst dalen naar 400 meter, dan weer een kleine stijging naar 440 meter.

image

Het oude deel van Sarria ligt op een heuvel en dat betekent aan het eind van de dag…..trappen klimmen. Met bewondering voor onze conditie komen we in Sarria aan.

image

We slapen in herberg Don Alvaro, waar we vanavond worden verwend met likeurtjes bij de open haard.

Maar eerst natuurlijk het etappe biertje. Nu nog 5 wandeldagen te gaan…..

image

6 reacties op “Dag 10 camino francais Triacastela- Sarria

 1. Koolzaad in bloei! Ook imkers gezien? Daar staat al meer in bloei dan hier. Nog 5 dagen…lijkt weinig ten opzichte van wat jullie al hebben afgelegd, maar spieren en gewrichten hebben al veel moeten doen. Sterkte en succes!

 2. De komende 100km, zijn ook mooi (en bekend voor Lia en mij), we verheugen ons op jullie ervaringsverhalen!
  Hoop dat de regen mee viel, en de voeten droog bleven.
  Deze Paasdagen beleven jullie op een nieuwe manier zo onderweg zijnde!
  Veel plezier de laatste (dik)100km.
  groetjes Cora

 3. Wat een mooie reis maken jullie. Met de foto’s en verslagen volg ik jullie. Het ziet er echt heel mooi uit. Een vrolijk Pasen en nog hele mooie en gezellige wandeldagen gewenst. Een hele dikke kus voor Ellen van Leonie,Ruud,Jack en Rudi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.