Dag 9 camino francais O Cebreiro – Triacastela

25 maart 2016
21,3 km
Bewolkt, eerst vorst op 1300 meter later 10 graden

Was het gisteren een dag van de stijgingen vandaag gaat het in 5 km 530 meter naar beneden en ook dat is echt zwaar voor de knieen.

image

De afgelopen nacht hebben we wat minder goed geslapen…heel benauwd, verwarming aan en geen raam open en pelgrims die ook nu in de winter, in het donker vertrekken. Zoals elke pelgrim zijn we blij met een bed en een keertje minder slapen hoort erbij…

De route begint direct achter de herberg over een pad langs de bergen. Wondermooi!

image

We hadden ons ingesteld op dalingen…..maar we hadden eerst nog stijgingen te doen. Op de hoogte van 1300 meter ligt zelfs nog sneeuw.

image

Chris vindt onderweg een thermoskan en besluit die mee te nemen…camino toeval? In de eerste bar treffen we de eigenaar van de thermoskan, zodat we het terug kunnen geven. Dat zijn zo van die mooie camino dingen.

image

De eerste top is naar San Roque met het beeld dat iedereen kent die hier heeft gelopen. We lopen zowat boven de bewolking en dat geeft dat mooie effect.

image

Daarna een kleine daling, om vervolgens opnieuw een sterke stijging te treffen. Chris en Ellen zwoegen naar boven….

image

Hier en daar moeten we nog door sneeuwlagen klauteren en dan ook goed oppassen om niet uit te glijden. Het lijkt wel langlaufen ipv “lang lopen”.

image

In Biduedo worden de koeien naar stal gebracht.

image

Vlak daarna begint de sterke daling naar Triacastela. Een prachtig pad. Hier in Galicie blijft het heuvelachtig en voor ons camino gangers blijft het een uitdaging….Gaat het ons lukken Santiago te bereiken?

image

Hier en daar een dorpje, veel huizen vervallen en onbewoond. Volgens mij is hier de camino een belangrijke inkomensbron!

image

In X Cruce staat een boom van wel 8 meter omtrek met 2,5 meter doorsnee.

image

Rond 15 uur komen we in Triacastela aan. Meestal rond die tijd. En dan hebben we ons etappe biertje verdiend! We proosten op de mooie route en dat we onze eindbestemming van die dag hebben bereikt. Moe en zeer voldaan!

image

Eerst inschrijven in de herberg, dan spullen in de kamer, biertje in de bar, daarna kleding wassen en blog schrijven. Deze keer overnachten we in herberg Berco do camino aan het eind van het dorp op een 4 persoonskamer voor €8 per persoon. Wat een heerlijke luxe na de slaapzaal in O Cebreiro.

1 reactie op “Dag 9 camino francais O Cebreiro – Triacastela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.