Dag 11 camino francais Sarria – Portomarin

27 maart 2016
22,4 km
Droog! Veel wind, 10 graden

In onze herberg Don Alvaro gaat in de avond de haard aan en krijgen de gasten een sterk drankje. Erg gezellig met 2 canadezen,  een limburgse en een man uit Australie. Leuk om hun camino verhalen te horen en te delen.

image

En vandaag…..Chris en Paul gaan samen op pad, Ellen en ik zwaaien ze uit. Ik stimuleer dat vooral, mede wandelaars die ervoor kiezen een dag alleen (of met zijn 2-en) te gaan. Dat geeft hen een ander camini gevoel en heerlijk om bij aankomst te zien dat ze zo genieten.

image

Een mooie stad, Sarria, waar de hoofdstraat van het oude centrum op een heuvel ligt.

image

We verlaten Sarria via een oude Romaanse brug.

image

Een langzame stijging van 440 meter naar 660 meter, heel glooiend en prima te doen. Veelal over bospaden en rustige boerenweggetjes. We raken ook gewend aan de hoogteverschillen en zijn niet meer buiten adem als we boven komen. Kleine pasjes en langzaam omhoog helpt dan.

image

Het is half bewolkt en de zon tovert prachtig licht over de velden. Zeker als je af en toe omkijkt en alles in je opneemt.

image

image

In de herberg van Morgade is het gezellig druk. De eigenaar herkent me nog. In 2013 en 2014 heb ik er overnacht met mede pelgrims. Een erg leuk adresje halverwege tussen Sarria en Portomarin. Er zijn nu al veel mensen onderweg, ik kan me dan ook voorstellen dat het in de zomer “filelopen” is.

image

We passeren de 100 km grens….Nog maar een klein stukje je. Dat geeft een goed gevoel. Alle oude caminopalen zijn verwijderd…Jammer, dat waren toch wel mooie monumenten. Ook zijn de afstanden herzien (?!). De 100 km paal staat op een andere plek…

image

image

Bij de herberg Mercadoiro hebben we nog even pauze, uit de wind, in de zon. Daarna dalen we af naar 350 meter. Aan de overkant van het stuwmeer ” Embalse de Belesar” ligt Portomarin.

image

Portomarin kom je binnen via een hele hoge trap. 50 treden als ik me niet vergis. Goed dat ik thuis altijd naar 4 hoog met de trap ga. De opgebouwde conditie thuis en de afgelopen weken zorgen ervoor dat ik lekker loop. Mijn rugzak is inmiddels “licht”. Ik voel hem niet meer op mijn rug.

image

We slapen in herberg Ultreia, dicht bij de kathedraal, een 2 persoonskamer voor € 30. Een pelgrim mag zich ook wel eens verwennen!

image

3 reacties op “Dag 11 camino francais Sarria – Portomarin

 1. Lieve Ellen en medepelgrims
  Fijn om je zo goed te zien op de foto’s!
  Wat jammer dat er nieuwe paaltjes zijn neergezet…..
  De omgeving is ook prachtig.
  Verwonderd dat het nu al wat drukker is op de Camino terwijl het nog zo vroeg in het seizoen is.
  Ellen jouw conditie is nu al top, terwijl wij maar weinig lopen…..Je zult ons de Camino op moeten beuren de eerste dagen vrees ik, (ha Ha)
  Lieve groet, Cora

 2. Lieve Ellen en medepelgrims, iedere dag weer een genot om jullie verslag te lezen en jullie te volgen. En ik heb je gezien met biertje. Die heb ik genomen bij Hessel op Terschelling zaterdag. Geniet nog de laatste dagen van alle mooi momenten. Je bent een kanjer. Knuffel van Els

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.