Kroegjeswandeling Dag 4 Holset Epen

17 december 2014

“We lopen heel goed en toch verkeerd” ……

Vandaag is het Miriam die ervoor kiest om een korte route naar Epen te nemen. Zij wil graag ruim voor het donker vertrekken en dat is ook een goed idee. De haarspeldbochten bij Epen zijn voor ons, niet limburgers, niet makkelijk. Na een goed ontbijt zwaait Miriam ons uit.

image

Vol goede moed gaan we over de grote weg naar het Malensbos. Met 3 personen volgen we de routebeschrijving en we vinden de route niet. Het zijn allemaal goede lopers en we redden het wel!

image

Het is maar liefs 15 graden. De knoppen van de bomen lijken al te groeien…. De omgeving is prachtig, wat willen we nog meer?

image

In het bis ontmoeten we 4 duitsers die aan ons laten zien waar we zijn. Deze kaart is dan makkelijk, want hier vinden we hoe de rode, groene en blauwe routes door het bos lopen.

image

We komen bij grenspaal 5 in het Schimpenbos. Die vinden we gelukkig op de kaart.

image

Daar lopen we geruime tijd langs een heel smal pad langs de bosrand om een uitweg te vinden via een draaihekje.

image

Chris kijkt uit naar dit hekje…… We komen in Gemmenich uit, een franstalig plaatsje in Belgie.

image

Daar vind ik tot mijn grote verrassing een VVV die open is. Daar koop ik mijn omgevingswandelkaart met die ingetekende VVV routes. Wat ben ik hier blij mee!

Na een welverdiende pauze gaan we via Gerardsbroek naar Terbruggen. Het is heel mooi en we genieten”

image

Het wordt nog weer spannend als we over de Via Gulla naar Camerig gaan. We moeten een groot veld oversteken en we zien geen draaihekje….. Eindelijk vinden we het en Chris helpt de dames over het glibberig paadje door het draaihekje.

image

Het stijgt sterk nadat we een riviertje oversteken. Daarna pauzeren we bij Restaurant Buitenlust. Ook nu kunnen we weer buiten zitten!

image

En dan is het rondje weer rond. Gestart in Epen, gingen we via Vijlen en Holset weer terug naar Epen.

image

Lieve medewandelaars, dank je voor de heerlijke dagen, voor jullie gezelschap en voor het attente kadootje in de vorm van een hert. Ik ben er erg blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.