Kroegjeswandeling dag 3 Vijlen Holset

16 december 2015

In herberg Agenkirk is een grote verzameling van Heiligen beelden te zien. Yvonne had voor ons een heel uitgebreid ontbijt gemaakt met vers gebakken broodjes.

image

Annie kiest vandaag voor een route over de weg ipv door de modder en zwaait ons uit.

image

We lopen het dorp uit en genieten van (nog even) droog weer. Huisjes als kleine postzegels in het landschap.

image

Daarna gingen we het Vijlenerbos in. Vorig jaar hadden we de weg niet direct kunnen vinden, dus extra goed opletten….. En ja hoor…..Na zeker 1 uur over kronkelpaadjes vonden we de speciale boom, een grensboom op de grens met Belgie. Inderdaad een mooie vorm.

image

Verrassing! Cafe “Het Hijgend Hert” midden in de bossen is open en dat op woensdag 16 december. Bordjes met “hertelijk welkom” en een ouderwets zinken potje. Of ik daar ooit opgepast heb…..ik vraag het me af….?

image

Ik kies voor Limburgse kersenvlaai. Heerlijk. Buiten regent het inmiddels, dus we nemen de tijd.

image

In het begin na het “Hijgend hert” liepen we goed. Daarna staat er….bij een t-splitsing afslaan. We zien alleen een kruising en lopen heel lang door. Te ver naar later blijkt. Ik herinner me van vorig jaar dat we de bordjes van het Krijtlandpad hebben gevolgd. Doen we nu ook. Maar we komen niet direct op de berg van het Drielandenpunt.

image

Na 13 uur, blijken we nog 6 km te moeten lopen naar het Drielandenpunt en dan nog 6 km terug. Samen met Marijke ga ik alvast terug naar Holset en hier komen we om 13.45 uur aan. Dat valt heel erg mee en we worden ontvangen in de gastvrije herberg van Oud Holset. We gaan de kerk binnen en ik steek een kaarsje aan voor 2 dierbare zieken. In deze sfeervolle kerk is een mooie kerststal.

image

Annie en Miriam komen ook eerder terug. Het is heel slecht weer en zij hebben elkaar ontmoet onder een tunneltje in Vaals.

image

IMG-20151219-WA0003

IMG-20151219-WA0004Zeer moe en nat komen de “Diehards” aan. Toch nog naar het 3 landenpunt gegaan en daar even een welverdiende pauze genoten. Over de weg naar Holset en effe bijtanken.

image

Morgen is het droog voor de laatste dag weer terug naar Epen. We hebben er zin in!

3 reacties op “Kroegjeswandeling dag 3 Vijlen Holset

 1. Hallo Mensen,
  Als rasechte ‘Limburger’ en wandelaar in het gebied dat jullie nu doorkruisen weet ik wat het is bergop bergaf over modderige paden in heerlijk regen weer te ‘banjeren..
  Petje af voor jullie.
  Hebben jullie in het kerkje in Holset ook de door de Katholieke kerk vergruisde muurschildering gezien van Ad de Haas? Ik vind deze bijzonder!
  Voor beelden “stormers” onder jullie: Mogelijk hebben jullie ook de gelegenheid gehad onderweg in Vijlen te schuilen/bezichtigen het beelden museum ondergebracht in een klooster ‘in ruste’.
  Hopelijk hebben jullie morgen goed weer zodat jullie ook Limburg ‘op zijn zonnigst zien!!!
  Nogmaals bijzonder goed wat jullie gepresteerd hebben.
  Jean

 2. Voor allemaal en speciaal voor Lieke
  Ontzettend knap wat jullie doen en gedaan hebben.
  Een mooie tocht maar wel met afzien👍:mrgreen: soms….!
  Veel succes morgen en ik duim voor een droge dag.
  Gr Henny Schellekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.