Doorn – Amerongen

7 november 2015

Vervolg van de oudste ANWB route van Nederland, die van Amsterdam naar Arnhem. Vandaag van Doorn naar Amerongen. Het was de bedoeling om door te lopen naar Rhenen, dat zou 25 km zijn. Uiteindelijk zijn we na 18 km in Amerongen beland.

We verzamelen in Doorn om 10 uur en willen dan om 10.30 uur vertrekken. Uiteindelijk werd het 10.45 uur. Ineke Takken van de Sint Jacobs Facebook groep heeft het uitstekend georganiseerd. De route, de groepstreinkaart en het gezelschap. Heerlijk om eens alleen mee te lopen. En ik wil weer gaan trainen voor 20-25 km en dan vind ik het erg gezellig om dat met anderen te doen.

Zie onderstaande link van de route.

Route van Doorn naar Amerongen

We gaan over de Utrechtse heuvelrug, door de Kaapse bossen naar uitzichttoren de Kaap. Uitzichttoren met een prachtig uitzicht over vrijwel de hele Utrechtse Heuvelrug, met in het westen de Domtoren van Utrecht en in het Oosten de Amerongse Berg. Wij als wandelaars zijn niet naar boven geklommen…..en hebben dan ook het uitzicht gemist.

IMG_0506

We komen over het Let de Stigterpad, wat een mooie herfstpracht!

IMG_0511

IMG_0510

Het heet niet voor niets de Utrechtse heuvelrug. Hier een kleine klim voor onze pauze na 2 uur wandelen.

 

IMG_0514

IMG_0516

De route loopt langs de Graftombe van Nellesteijn. Graftombe uit 1818 gebouwd op het hoogste punt van de Donderberg. Het dak van de tombe is te betreden en biedt een mooi uitzicht op de omgeving.

IMG_0519

IMG_0521

In Leersum komen we bij de Uilentoren. Uitkijktoren daterend uit het begin van de vorige eeuw, sinds 1926 in bezit van de gemeente Leersum. Een plaatje in de mooie herfstkleuren!

IMG_0522

Brede beukenlanen, bezaaid met nog bruine bladeren. Het laatste deel over de Zuilensteinse berg op 52 meter hoogte.

IMG_0528

Dan komen we geheel onverwacht bij landgoed in Leersum, Il Sogno, waar we koffie kunnen krijgen. We maken daar natuurlijk gebruik van. Het is inmiddels 15.30 uur  geweest en volgens de serveersters is het nog zeker 1,5 uur lopen naar Rhenen. Hier besluiten we dan ook in Amerongen de bus naar Driebergen Zeist te nemen, zodat we niet in het donker door een bos naar huis gaan.

IMG_0529

IMG_0531

IMG_0532

Vlak erbij is kasteel Amerongen. Nog even een blik werpen…..

IMG_0542

1 reactie op “Doorn – Amerongen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.