Dag 10 en 11 Muxia en Santiago

23 oktober 2015
Het einde van de wereld? Voor mij is het Muxia en niet Finistere.

Nog een laatste dagje, als afsluiting van onze camino. Het monument staat er vanaf 2003 als gedenkteken voor de ramp met de olietanker Prestige in 2002. Het zwarte op de rotsen is daar nog van. Het monument maakt een diepe indruk. Symbolisch ook.

image

En het pas opnieuw opgebouwde kerkje Santuario da Virxe de Barca. Een kerk die volgens legende is gebouwd op de plaats waar de maagd Maria Jacobus opving . Jacobus had zich terug getrokken naar Muxia om te rusten. Hier vertelde de maagd Maria dat Jacobus kon terugkeren naar Jeruzalem omdat zijn werk erop zat.

image

En wat is dan mooier om daar een kaarsje aan te steken voor dierbaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, net een zware operatie achter de rug hebben of een dierbare gedenken…

image

We hebben genoten van deze laatste dag. Een schouwspel van golven die over de ro tsen uit een vallen en grote schuimkoppen achter latend .

image

image

In de avond hebben we de Butafumeiro gezien in de kathedraal. Ook voor mij een prachtig beeld. Het voelt altijd speciaal!

image

Ik trakteer op Quiemada. Een kruidendrankje volgens Galicisch ritueel. Zo eindigt deze camino.

image

En.. .heel blij met mijn vervanger dit jaar, Jan Vermeulen. Omdat hij al een ticket voor deze wandeling had, heeft hij gekozen om in dezelfde tijd een camino te lopen.
Nog even een laatste groepsfoto met Jan erbij.

image

In de ochtend is er nog net de mogelijkheid om de excursie op het dak van de kathedraal mee te maken. Aan te bevelen!

image

En terugdenkend aan alle mooie momenten van deze camino. De natuur, het prachtige weer, en de dames Irma, Marjan, Tessy en Jose. Vanavond ia Merel weer terug in ons midden. Merel die helemaal alleen vanaf Burgos naar Finistere is gegaan. Wat een mooie mijlpaal.

Veel gedeeld, goed gevoeld en samen ons eindpunt Muxia bereikt. Dank je wel dat ik een stukje op je weg heb mee mogen lopen…. Ik wens jullie een goede “camino” thuis.

image

Tot slot een reactie van Irma onze reisgenoot.

image

Hierbij een reactie van mij hoe ik de camino heb ervaren. In een woord…….geweldig!! Het was de eerste wandelvakantie voor mij dus was het heerlijk dat Mieke alles erom heen regelde.  Ik moest alleen maar elke dag wandelen in de mooie natuur van Galicia en ik mocht er de hele dag overdoen. Met de  rugzak klimmen en dalen wat me goed af ging. Wat heb ik ervan genoten!! Ik denk dat je het moet meemaken wat voor gevoel het geeft om dit te doen. Nou is het wel prachtig zonnig weer geweest met een dag maar regen,  dat was natuurlijk super! !!  Mieke en reisgenoten heel erg bedankt voor deze mooie ervaring! ! Liefs Irma

1 reactie op “Dag 10 en 11 Muxia en Santiago

  1. Zo te zien is Jan al begonnen aan zijn welverdiende rust na zoveel Camino’s in het laatste half jaar. Groeten aan iedereen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.