Dag 9 Op weg naar Muxia ; Lires- Muxia

22 oktober 2015
15 km

“10 kleine visjes”….. Vandaag gaan Irma en Marjan samen op pad en ook Jose gaat graag alleen. Ik vind dat zo mooi als mensen zich zeker genoeg voelen om alleen op pad te gaan. Prima! Zo ga ik vandaag met Tessy op pad.

image

image

Nog een flinke klim naar 270 meter. Het gaat langzaam maar zeker omhoog door een afwisselend landschap.

image

image

We komen veel mensen tegen die van Muxia naar Finistere lopen. Toevallig 2 nederlandse echtparen, die we herkenden door “hallo” in plaats van “ola”. We blijken a.s zaterdag in dezelfde terugvlucht te zitten naar Amsterdam. Ieder die we ontmoeten ziet er stralend uit. Leuk om dat te voelen en te zien. 1 persoon kwam zelfs uit Den Bosch en kende me bij naam..

We lopen een tijdje samen met een Canadees. Eerst vrachtwagenchauffeur, later een studie als maatschappelijk werker en nu net nadat hij een nieuwe baan heeft gekregen de camino vanaf St. Jean Pied de Port. Prachtige ontmoetingen!

Vlak voor Muxia is Praia Lourido.

image

Daar hebben we afgesproken om elkaar weer te ontmoeten. Jose was er het eerst. Toen Tessy en ik en als laatste Marjan en Irma. Fijn dat de schaapjes er weer zijn. Ze hebben genoten van deze dag.

image

Onderweg zien we deze mooie sprinkhaan.

image

En we komen Muxia binnen.

image

image

Ieder heeft het kunnen halen. Marjan en Irma die voor het eerst kennis maken met lange afstandswandelen en zowel Jose als Tessy die eerder meegewandeld zijn. Bijzonder goed van Tessy, want ze is behoorlijk ziek geweest en sommige dagen waren echt zwaar voor hoor.

In herberg Bela Muxia worden we zeer gastvrij ontvangen en krijgen een herinneringscertificaat van onze wandeling van Santiago naar Muxia. Proficiat allemaal!

image

3 reacties op “Dag 9 Op weg naar Muxia ; Lires- Muxia

  1. Vanuit het ziekenhuis, waar ik vandaag een geslaagde knie-operatie heb gehad, proficiat met jullie prestatie!
    Buen camino en el resto de la vida.

  2. Prachtig dat jullie deze tocht hebben gelopen moet een heerlijk gevoel geven, Mieke vooral voor jou en Tessy klasse hoor.
    Mieke loop je volgend jaar ook deze tocht weer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.