Dag 8 Op weg naar Muxia Finistere-Lires

21 oktober 2015
15 km

Ook vandaag loopt het anders dan gepland. Jose en Marjan willen graag een dagje alleen op pad. Wat een goede stap! Na het ontbijt vertrekken zij later dan wij.

Wij verlaten Finistere waar we Finistere zijn binnen gelopen. Richting Praia de Langosteira. Uit ervaring weet ik dat daar langs de weg naar links moet en er de eerste richtingwijzer vind.

image

Maar…..ook dat weet ik dat je op deze route goed moet opletten. Er staan niet zoveel pijlen en ja hoor….. we zien de eerste afslag over het hoofd en buigen terug naar het zuiden. En Muxia is toch echt naar het noorden. Eindelijk vinden we een pijl!

image

Bij een splitsing waar we een duidelijke paal zien, stopt een automobilist en die zegt dat we een andere weg moeten hebben. Zo missen we een prachtige weg door het bos en lopen over een rustige weg. Ook mooi, maar toch jammer.

image

Wel zien we regelmatig de zee aan onze linkerhand en gaan eindeloos rechtdoor.

image

Plotseling komt Marjan uit een zijweg en vertelt dat ze de weg goed heeft gevonden en het een prachtige route vindt. Nu gaan de 2 zussen Irma en Marjan samen verder. Ik blijf bij Tessy, en gaan samen naar Lires.
We vinden onze herberg gemakkelijk. In Lires is sinds vorig jaar zelfs een herberg. As Eiras heet het. Kan niet missen. Het enige terras op weg van Finistere naar Muxia halverwege.

image

En omdat Lires een schitterend strand heeft (1,5 km ver) gaan we daar nog even naar toe. Met een temperatuur van 23 graden en volop zon is het er heel goed toeven!

image

image

Nu nog 15 km naar Muxia. Als het goed is met nog steeds heeeeeerlijk weer.

1 reactie op “Dag 8 Op weg naar Muxia Finistere-Lires

  1. Wat een mazzelaars zijn jullie met dit prachtige weer. Enne … niet meer luisteren naar voorbijgangers maar je eigen pad volgen ha ha … fijne camino nog naar Muxia!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.