Dag 14 Teo – Santiago

15 km

De laatste stapdag naar Santiago….

Helaas is dit reisverslag wat later, dan jullie van me gewend zijn. Het uploaden van foto’s ging zeer traag!

Vandaag is onze laatste stapdag samen. De regen is terug van de partij als een trouwe bondgenoot doorheen onze Camino.
image

We voelen wellicht allen dezelfde duale gevoelens; blijdschap omdat we het samen gehaald hebben en ook stilte door het onuitgesproken besef voor het nakende afscheid. Na twee weken samen zijn er nog weinig woorden nodig om elkaar te verstaan.
We hebben de voorbije weken veel met elkaar gedeeld: blijdschap, en ook soms het verdriet in ons leven.
Haast ingetogen stappen we Santiago binnen…

Na de obligate foto aan de kathedraal gaan we onze Compostela afhalen aan de Pelgrims Office.

Van harte gefeliciteerd! Kanjers zijn jullie! Alles doorstaan, jezelf en elkaar ontmoet. Wat een geweldige camino…..
image

We boeken ook de bus die onze vier pelgrims zondag naar de luchthaven van Porto brengt; zij vliegen zondagavond naar Schiphol en ik vlieg maandag terug naar Brussel.
image

‘s Avonds wonen we de pelgrimsmis bij. We zien er ook de ‘Botufameira’ ofte het grootste wierookvat ter wereld. Ik heb het al vele keren gezien, maar het blijft nog steeds een  imponerende gebeurtenis!
Wat ben ik blij (de thuisblijver Mieke) blij met de reactie van de medewandelaars:

” Heel byzonder dat je Zo uit de OK (nieuwe knie), belangstelling had voor ons wel en wee. Nu het toch zo moest zijn, zijn we heel dankbaar voor de vervanger waar we nu mee op weg zijn geweest. Hij regelde alles perfect, wij konden ons echt op het lopen concentreren. Daar naast bood hij veel ruimte voor ieders ervaringen en emoties, zodat het ook onze eigen Camino kon worden. Hij heeft erg veel humor in de groep gebracht. En als iemand het moeilijk kreeg, keek hij het aan tot het echt niet meer ging. Dan sprak hij je moed in en hielp waar nodig – je kon je veilig voelen, maar werd ook uitgedaagd om door te zetten .
We hebben ons als groep een eenheid kunnen voelen, mede omdat Jan ieder van ons met evenveel aandacht en respect behandelde.
Al met al hebben we een heel byzondere Camino gehad, en zijn jou dankbaar voor je werk achter de schermen.”

Ik(Mieke) ben dan ook heel blij met de fantastische vervanger Jan. Dank je wel voor alles!

Veel liefs,
Wil, Monique, Vieni en Ingrid

7 reacties op “Dag 14 Teo – Santiago

 1. Ja zie je nou wel….ik dacht het wel…die Jan is diplomaat…,n eroparlementare man. Met, n goed gevoel voor culturen. .,n romantische prater….jullie hebben het getroffen. …en daarmee ik ook…geweldige weken waren het…indruk wekkend..het.lijkt overdreven…dat is niet zo..jullie(Jan ook) hebben een sterk staaltje discipline laten zien.en toch met veel humor…ik ben jullie eeuwig dankbaar(Nou..ja…das wel een beetje lang laten we er 10 jaar van maken).ik heb genoten…..enne. ..ben ook nog echtgenoten(ik hoop dat ik Monique zal herkennen…..als ik haar ruik……dan weet ik zeker),…Ik ben blij dat ik alles heb mogen volgen….Mieke…traantje voor jou dat het.is afgelopen….zelfs ik vond het heel mooi…ben toe aan n.w telefoon dees is kapot v.d tranen van trots en ontroering op de dagen dat het zwaar was
  Ik geloof dat er nog een verrassing is…..een CD….waar alles op staat,…ik ga stoppen meiden….anders gaan,jullie naast je schoenen lopen…en besluiten jullie ook dat laatste stukkie naar huis te lopen…..dat wil ik niet op mijn geweten hebben….. het waren spetterende. dagen…dank…dank….dank…….punt

 2. Monique, fantastisch dat je dit gedaan hebt. Ben als vriendin trots op je. Het zal niet altijd makkelijk geweest zijn, maar ja, daar loop je de Camino voor. En jullie hadden zoals ik lees een super begeleider. Altijd meegenomen zo’n man. Hij zal met vier meiden ook wel wat te verduren gehad hebben. Maar hij heeft jullie toch over de eindstreep gebracht. Zie je gauw.

 3. Hoi allemaal!
  Geweldige prestatie! Proficiat met jullie aankomst in Santiago!
  Ik heb jullie tocht via het verslag gevolgd.
  Bedankt voor het leuke reisverslag en de mooie foto’s.
  Ik ga in mei 2016 ook de Camino Portugues lopen.
  Groetjes
  Chris

 4. Gefeliciteerd allemaal, met de behaalde eindstreep, en op zo’n goeie manier!! En met zo’n fantastische begeleider, die zo’n leuk verslag schreef. Ik heb kunnen meegenieten!

 5. Lieve Monique en medereizigers en begeleider,
  Van harte gefeliciteerd met jullie resultaat en Jan hartelijk dank voor de mooie foto´s en verslagen.
  Groeten van Yolande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.