Rustdag in Santiago

9 mei 2015

Vandaag is het voor ons rustdag in Santiago. We hebben tijd nodig om onze emoties te verwerken.  :-)Na een voortreffelijk ontbijt bij de herberg van San Martin Pinario gaan we de markt verkennen. Kleine kraampjes met verrimpelde oude vrouwtjes die er hun zelfgekweekte groenten verkopen.

 

Sint-Jacobsschelpen

Met mijn vier vrouwen ga ik na de middag hogere sferen verkennen; we krijgen een rondleiding op het dak van de kathedraal. En je ziet: “de zon lacht ons deze laatste dag tegemoet”.

 

De kathedraal van Santiago de Compostela is de hoofdkerk van het aartsbisdom Santiago de Compostela. De kathedraal heeft de vorm van een kruiskerk. Zij werd vanaf 1077 onder Alfonso VI van Castilià gebouwd op de resten van een eerdere kerk uit 800.
De kathedraal is sinds 1985 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De kathedraal is 97 m lang en 22 m hoog. Het zuidportaal is in romaanse stijl, het westportaal is barok en de noordkant neoclassicistisch en het heeft een gotische kloostergang.

De huidige Botafumeiro is een wierookvat gemaakt door de goudsmid Jose Losada in 1851. Hij wordt door het dwarsschip heen en weer gezwaaid aan touwen die onder de viering zijn opgehangen. Gisteren hebben we echt genoten van dit unieke spektakel.

En vanavond gaan we eten. Wordt niet vervolgd! CENSUUR!

Sante

Een tipje van de sluier De vierschaar

5 reacties op “Rustdag in Santiago

  1. Mooie foto’s van de laatste dag. Nog gezellig met elkaar eten. Morgen weer op huis aan met een prachtige ervaring in de rugzak. Goede reis allemaal.

  2. He,.he….jullie zien er uitgerust uit…maar ik denk toch dat het voor de foto is….zo,n stad is wel heel erg druk,na de rust en stilte in de bergen en platte land…boven dien moesten jullie al die trappen nog op(165 geloof ik)…het uitzicht over de basiliek de stad was het waard
    Jan zal zeker goed uitleg hebben gegeven. …
    Julie zien er goed uit…..zonder bochel….geniet..,intensief van dit alles laat het binnen stromen. sla het op….en laat het thuis rustig..,afdraaien…als een herrinering. ..toen ik je weg bracht naar Schiphol..was het alsof ik je naar de slachtbank voerde….nu ik je ga halen…voel ik me nietig….en gelukkig dat je. Mag halen..Monique…het is een juiste beslissing.,,,om je werkende leven aftesluiten
    Meiden(Jan…ook)het waren enerverende dagen,…kom vol trots terug….dit was weer een goeden blog met leuke foto,s…….ik groet U tot. Morgen

  3. ben erg onhandig met dat laptop…..dus heb ik verschillende 15 de dagen gelezennaar santiago…….SANTIAGO…..diep respect…er komt meer los dan ik gedacht had…..vooral na zo,n zwaren tocht….met al die regen ik lees het over al….iedere…CAMINO zijn eigen verhaal…..moeder dag vandaag. …moeder……kind……het geluk…trots….een camino apart..omtrots op te zijn….wil ingrit vieni en monique….gefeliciteerd…rustige reis……welkom hier in holland…….laat de zomer maar beginnen…

  4. voor ik het vergeet op te schrijven……st JACOB……..ik was hem echt niet vergeten……Hij heeft jullie door de zware tocht geholpen….en ook een beetje cristoffel(JAN)……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.