Dag 10 Camino del Norte A Roxica – Sobrado

29 mei 2015

15 km

Dit is de laatste dag dat we volledig op de Camino del Norte wandelen; vanaf morgen komen de Camino del Norte en de Camino Frances samen. Vanaf dan zijn we onze gezegende stilte kwijt. Voldoende reden om ons nog eens onder te dompelen in de comtemplatieve stilte van een klooster.

 

Het “Lagoa deSobrado” een meer aangelegd door de monniken rond 1500 als waterreservoir

Het˜Monasterio de Sanra Maria de Sobrado”

 

Vandaag stappen we van A Roxica naar Sobrado dos Monxes.

We slapen er in ˜Monasterio de Santa Maria de Sobrado”, een klooster daterend uit 952 en vroeger verbonden met het bekende Cisterciansenklooster van Clervaux in Frankrijk. De uitbundige versierde facade van de kerk en de twee markante torens zijn in Galicicische barok. Reeds van oudsher biedt dit klooster onderdak voor pelgrims op weg naar Santiago. Straks hopen we nog een dienst mee te maken met de monniken.

Nog 62 km en drie dagtochten zijn we van Santiago de Compostela verwijderd. Tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.