Dag 9 Camino del Norte Baamonde – A Roxica

25 km

28 mei 2015

Moeilijkheidsgraad: 2 bars (cafes) onderweg…………

Een lange tocht van 25 km van Baamonde naar A Roxica onder een verzengende hitte.


Ik liet me vandaag bewust wat ˜hangen” achter de groep aan en het was leuk om de cohesie van de groep te zien en te voelen. Ze stapten aan een hoog tempo in blok in een prachtige natuur, onder begeleiding van een symphonie van fluitende vogels.


Elk individu gedragen door de groep, elk met z’n  rugzakje van het leven.

Tof ook om zelfhelend vermogen van de mensen te ontdekken, want vanuit hun eigen, soms pijnlijke ervaringen, zijn ze gewonde healers die de pijnen van anderen herkennen en van daaruit kunnen ondersteunen.


Ik zou deze ervaringen graag met jullie kunnen delen; is het niet uniek te kunnen doen wat we graag doen? Een waardemeter voor levenskwaliteit………..

  En dan……de verdwenen wandelstokken. Als gids is het echt wel niet gemakkelijk op Camino. Ik weet niet waar die vrouwen in m’n groep allemaal aan denken, maar denken doen ze zeker niet aan hun spullen. Ze laten overal alles achter; lingerie aan de wasdraad, regenjassen onderweg, petjes op een barkruk, bananen in de gang en wandelstokken! Had ik een tweedehandszaak gestart, ik was nu al een rijke en welstellende rentenier.

Maar goed, kwam het nu door het bier of de wijn, ik stelde weeral vast dat er bij het vertrek in de bar twee wandelstokken onbeheerd waren achter gebleven, en die leken net op deze van Anita. Kostprijs meer dan honderd euro! Die jeugd van tegenwoordig he. Jullie kennen mijn legendarische zin voor verantwoordelijkheid, beste vrienden, en toen bij navraag bleek dat de stokken van niemand anders in het cafe waren, heb ik ze maar meegenomen. Na kilometers kwam ik terug bij Anita, vlijtig doorstappend met  inderdaad haar wandelstokken. Sindsdien ben ik op de vlucht. Gardia Civil en dikke Duitsers zijn ongetwijfeld op zoek naar mij. Indien ik volgende week niet thuiskom weten jullie waar ik verblijf….!

Och ja, en die wandelstokken? Ssssttt, die heb ik in de handen van Marina geduwd. Ik hoop op jullie discretie, beste vrienden!:-)

1 reactie op “Dag 9 Camino del Norte Baamonde – A Roxica

 1. Wat knap van jullie!!!
  Een pittige tocht!
  Jan heeft dit keer (!) gelijk,jullie laten zien heel sterk te zijn!
  Zowel lichamelijke als mentale kracht!
  Zo leuk om jullie iedere dag te volgen!
  Heel veel mooie momenten wens ik jullie op jullie reis naar Santiago.
  Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.