Dag 41 Burres – O Pedrouzo – Labacolla

11 april

25 km

route 11 en 12 april
Op weg naar Santiago

Onze laatste lange stapdag start vandaag terug onder een goede gesternte. Zonnig en warm. We wandelen van Calzada naar Labacolla, op zo’n tien kilometer van Santiago.

 

Typische voorraadschuurtjes in Gallicië

We lopen terug door de vele eucalyptusbossen en langs prachtige paadjes temidden van de ontluikende natuur.

Wanneer we ergens onderweg op een terrasje zitten, komt er toevallig ook een Vlaamse pelgrima toe. Monica Vanleke blijkt een schrijfster te zijn en ondermeer auteur van “Pelgrimstocht op hoge hakken”. Spontaan vertelt ze over een Nederlandse gids die ze kent, ene ‘Mieke’, zonder dat ze weet dat ik net Mieke vervang… Wat een synchroniciteit. :-)

Vanavond vieren we ons laatste avondmaal, want morgen vervoegt Anja haar man die haar in Santiago komt verwelkomen.

Bevlag jullie huizen, laat klaroengeschal en tromgeroffel horen, want morgen beleeft deze groep zijn triomfantelijke intocht in Santiago de Compostela. Alle ontberingen van onderweg zullen vergeten zijn. Sneeuw, regen, hagel, koude, zonnebrand, tegenslagen, blaren, kniepijn, tendinitis, slapeloze nachten kregen ons niet klein en behoren vanaf morgen tot het verleden! Wat overblijft zijn heroïsche verhalen die verder zullen leven bij het nageslacht. En nee, jullie krijgen jullie geliefden niet terug zoals ze vertrokken zijn; maar met een pak meer (levens)ervaring en naar ik hoop: met een brede glimlach rond hun lippen!

 

 

2 reacties op “Dag 41 Burres – O Pedrouzo – Labacolla

  1. Beste mensen,

    Morgen Santiago. Ik ben supertrots op jullie. 42 dagen lopen met alle weersoorten, pijntjes, slechte en goede herbergen en eten. Ik wens jullie alle toe dat de camino jullie heeft gebracht wat je hoopte. Ik geniet nog steeds na en voel me dankbaar dat ik een deel van jullie tocht heb mogen meelopen.
    Goede aankomst!

    Marianne

  2. Wat een prachtige slotzin!
    Op weg naar morgen voor de overwinning ik kijk uit naar jullie foto voor de Kathedraal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.