Dag 40 Melide – Arzua – Burres

10 april 2015

20 km

Onder zware bewolking starten we en na enige tijd begint het te regenen. Niet zo erg, de Camino mag immers niet te gemakkelijk zijn. We wandelen door een prachtig gebied, temidden van eucalyptus bossen. In Galicie blijft het glooiend, kleinere heuvels met voor ons stijgingen en dalingen en daardoor bij elke stap veranderende vergezichten.

10 april 2

 

 

 

10 april 4

Heel mooi kerkje bezocht, bij het dorpje Boente. Daar zijn de muren versierd met bidprentjes en de sfeer is er heel intens. Leuke andere pelgrims ontmoet vandaag. Een Nederlandse man met zijn dochter, maar ook een Belgische man met zijn dochter.  Ook kwamen we een Spanjaard tegen die in Londen woont maar in Nederland had gestudeerd en de camino deed op de fiets. Eigenlijk zijn we de laatste 5 weken maar 1 of 2 keer Nederlands sprekende mensen tegen gekomen en vandaag in een keer zoveel. Toen begon het een beetje te regenen, maar het bleef regenen en steeds harder. Regenkleding maar weer aangetrokken.

Dit zijn zo van die stapstenen over een riviertje…….Als het regent kunnen die zeer glad worden.

10 april 1

Op een gegeven moment was ik (Anja)een heuvel aan het beklimmen en ineens kwamen er een stuk of 10 koeien op me af, ik was bijna boven maar kon nergens heen. Het boertje lachte me een beetje uit, vertelde van alles maar daar begreep ik niks van.

image

Om 2 uur kwamen we alweer aan bij de Alberge. Snel douchen, alle was in de wasmachine (er is een wasmachine en droger) dus kunnen we nog een keer alles wassen. Deze Alberge ligt 500 meter buiten de route, hier is verder echt helemaal niets. Het is een hele grote villa, waar we alleen zijn. Alle luxe…….maar steenkoud. Brrrr…. De eigenaar van de Alberge gaat vanavond voor ons koken, ben benieuwd. Nu eerst maar even een wijntje.

image

En nu nog 37 km………….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.