Epen; parel in het zuiden van Limburg

1e dag van de rondwandeling in ZuidLimburg
15 december 2014
10,7 km vanaf Epen en terug
7 graden, droog

In de stromende regen rijden Tessie, Gre en ik naar Epen toe. Toch bijna 2 uur rijden. Zoals de weersvoorspelling was….. droog als we in Epen aankomen. Direct na Maastricht zeer heuvelachtig, ook dit is Nederland. Bij herberg de Smidse in Epen treffen we Marion en Lambert. Wat is Limburg zonder vlaai?
We beginnen de dag in Limburg met kruisbessen vlaai en koffie. Lekker! Daarna gaan we om 13 uur op pad voor een wandeling van 10 km.

image

10 km lijkt niet ver, maar het is al om 16.30 uur donker en door de hevige regenval zijn de paadjes zeer glibberig. En dat kost veel tijd. De wandeling volgt de loop van de Geul.

image

In het Elzetter bos is op dit moment ook een kerststallen route. Gewoon bij particulieren, waar je gastvrij mag komen kijken.

image

De omschrijving van de route is niet altijd heel duidelijk. Bv aan het einde van het dennenbos. Dit is wel het einde van de dennen, maar zijn we hier oo de “bosweg”?Dit blijkt de goede richting te zijn.

image

Bij cafe Buitenlust bij Camerig is het tijd voor een pauze. 5 km gelopen in 1 uur en 3 kwartier. Een heerlijke goulashsoep en “gratis uitzicht”. Waar vind je dat nog? Om voor het donker binnen te zijn, moeten we toch echt om 3 uur weer op weg.

image

Nu vooral dalen in de richting van Kuttingen en hoog langs Terziet. Het is erg mooi in dit wonderschone Limburgse zuiden……

image

Terug naar de loop van de Geul. Wat een modder. Tot enkelhoog. Hier passeren Gre en Marion de kant bij de sloot. Hier is nog de minste modder

image

Vreemd hoor! Met het lopen komt de modder tot kniehoogte. Gelukkig heeft Marion haar regenbroek aan. Die gaat morgen gewoon weer aan! Net als bij Gre, Tessie en mij. Lambert had geen regenbroekb, maar wel een hele vieze spijkerbroek!

image

Net voor het donker komen we weer bij de Smidse aan. Een zware wandeling vandaag door de modder en paadjes waar je uitglijdt. Wel heel mooi!

image

1 reactie op “Epen; parel in het zuiden van Limburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.