13 december Rondje Drunense duinen

17,3 km
Droog weer , 7 graden
Vandaag gingen we met 17 wandelaars op pad. Medewandelaars van een camino van 2015, wandelaars die in 2014 zijn mee gelopen en mensen die me willen leren kennen, of mensen die zelf dit jaar camino gaan lopen. Allemaal goed en welkom.
Om 10 uur waren we allemaal in Giersbergen. Een dorpje bij Drunen.

image

Het gebied van de Drunense duinen is zeer groot, 30 vierkante km’s. Een van de grootste stuifzandgebieden van West Europa. Het zand is afgezet in de laatste ijstijd.

image

Wij gaan struinen door het zand en de bossen. Het hele gebied is in kaart gebracht op de wandelroute netwerk kaart van ee Drunense Duinen. De kaart is te koop bij de Vvv’s van de omliggende gemeentes en bij bezoekerscentrum van natuurmonumenten in Oisterwijk.

image

We lopen langs de rand van de duinen van Giersbergen naar de Roestelberg, Bosch en Duin en daarna over grote zandvlaktes weer terug.

image

Bij de Roestelberg en bij Boschben duin hebben we een pauze. Het is een zware wandeling door het losse zand. Na een km om 5 a 6 heb je daar wel behoefte aan.

image

Hoe uitgestrekt de duinen zijn zie je hier erg goed.

image

image

Dank je wel allemaal voor deze super wandeldag. Tot ziens! Ik vond het heel gezellig met mooie, warme gesprekken onderweg.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.