Dag 1 Rondwandeling Epen – Vijlen

16 december 2014
18,5 km
Droog weer

Vandaag hebben we bezoek van Marina uit de buurt van Leuven. Zij komt kennismaken en wil heel graag mee met de camino portugues of de camino del Norte. Vanochtend gaan we samen haar auto naar Vijlen brengen. Maar 10 minuutjes heen en terug.

Daarna genieten we van het uitgebreide ontbijt van Herberg de Smidse in Epen een aanrader! Gekookt eitjes, jus d’orange en uitgebreid ontbijtbuffet.

Daarna gaan we om 9 uur op pad. De boeren hebben een paadje vrijgemaakt voor de wandelaars. Ook vandaag is het erg glibberig. Meestal proberen we op het hoogste stukje te lopen.

image

We gaan naar het noorden via Mechelen en vinden een fotolijst. Daar moeten we natuurlijk even in. Met veel plezier even poseren.

image

Op weg naar herberg de Remise in Partij, vlak ten zuiden van Wittem. Hoog over de heuvels en dan dalen naar Partij. Hier in het uiterste zuiden van Limburg zijn het alleen maar heuvels, graspaden en bospaden. Bij dorpjes loop je dan even op de verharde weg.

image

Bij herberg de Remise tracteren we onszelf op pruimenvlaai. Wat een verwennerij. Omdat bijna alle pauze restaurantjes op maandag en dinsdag dicht zijn kopen we nog even brood bij de bakker.

image

Ook hier vinden we de pelgrimsroute naar Santiago…….meer dan 2500 km ver.

image

Via Eys gaan we naar Wahlwiller. Helaas …….ook het laatste pauzecafe is gesloten. We lopen door, omdat het echt te koud is om uitgebreid te pauzeren.

image

image

Wonderschoon wordt het als heel even de zon doorkomt.

image

Om 15.30 uur zijn we in de herberg van Vijlen, A gen Kirk. Opgesierd met allerlei heiligenbeelden.  Lambert en Marion zetten snel hun dagverslag op facebook. Wat een mooie, gezellige dag!

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.